Unilever vinde o fabrică de înghețată unui producător american

Wells Enterprises Inc. a încheiat un acord cu gigantul Unilver prin care achiziționează fabrica de înghețată deținută de producătorul anglo-olandez în Henderson, Nevada, se precizează în comunicatul companiei americană.

Wells este cel de-al doilea mare producător de înghețată din Statele Unite ale Americii și deține un portofoliu de branduri populare, printre care Blue Bunny, fiind prezent și pe zona mărcii private. Compania a fost fondată în anul 1913 de Fred H. Wells și continuă să fie o afacere de familie.

„Suntem încântați să îi primim în echipa Wells pe cei 250 de angajați ai fabricii din Henderson. Împreună vom continua să creștem businessul și să oferim branduri de calitate”, au precizat în comunicat reprezentanții Wells Enterprises.

Unilever este unul dintre liderii globali pe piaţa bunurilor de larg consum, cu operațiuni puternice în peste 100 de țări și vânzări în peste 180 de țări. În regiunea din sud-centru a Europei, grupul Unilever desfăşoară operaţiuni pe pieţele produselor alimentare, de îngrijire personală şi de îngrijire a locuinţei, prin Unilever South Central Europe şi Unilever România.

Unilever South Central Europe, cu sediul în Bucureşti, coordonează operaţiunile de marketing şi vânzări din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Moldova. În 2018, compania, care deține o unitate de producție la Ploiești, a realizat afaceri de 954,2 milioane lei, în ușoară creștere față de anul precedent, de 6%, și un profit net de 13,6 milioane lei.