Mașina de recoltat furaj de la John Deere 8000 a primit premiul Red Dot pentru design

John_Deere
John_Deere

Inovativa serie 8000 de mașini autopropulsate de recoltat furaj pentru însilozare de la John Deere este din nou în centrul atenției, după ce a fost premiată cu premiul internațional pentru design Red Dot 2016.

Un juriu format din specialiști în design independenți din 41 de țări, a ales seria de utilaje din peste 5.200 de produse din 57 de țări aplicând criterii de selecție foarte stricte. Categoriile de produse pentru premiile acordate în 2016 au variat de la electrocasnice, la produse de comunicare, modă, lifestyle și sport.

Design-ul revoluționar al noii serii de mașini autopropulsate de recoltat furaj pentru însilozare John Deere 8000 reflectă tehnologia inovativă și funcționalitatea acestor mașini” a spus Prof. Matthias Schönherr, fost specialist în design pentru Porsche, care a fost principalul responsabil pentru designul noilor utilaje. “Stilul joacă și el un rol important, întrucât exprimă valorile de brand și calitatea unui utilaj.”

Acest premiu mult râvnit este o parte integrantă a poveștii de success a produselor din seria 8000,” a spus Christoph Wigger, Vice-Președinte Vânzări și Marketing, John Deere Regiunea 2. “Deseori evaluat ca având o importanță secundară, un design complet nou le oferă inginerilor oportunitatea unică de a începe de la zero atunci când vor să sporească eficiența și productivitatea.”

Seria 8000 de mașini autopropulsate de recoltat furaj pentru însilozare de la John Deere este produsă în Zweibrücken, Germania, și include 8 modele cu puteri cuprinse între 380 și 845 cp. Integrate complet cu o serie de echipamente agricole de precizie, aceste utilaje reprezintă tehnologie de ultimă oră și au fost create pentru a oferi cea mai înaltă performanța de tăiere pentru iarbă și pentru culturile de porumb, atât în cazul furajelor, cât și în cazul producției de biocombustibil.