Rapool, susține producția de rapiță și pune la dispoziția fermierilor genetică și semințe de o calitate și performanță ridicate!

Cultura de rapiță deține o serie de avantaje care o transformă într-o cultură ce nu trebuie să lipsească din asolamentul fermierilor.

„La Rapool, susținem producția de rapiță și punem la dispoziția fermierilor genetică și semințe de o calitate și o performanță ridicate. An de an, echipa de amelioratori muncește asiduu pentru a răspunde nevoilor fermierilor, ajutându-ne să aducem pe piață hibrizi toleranți la secetă, cu rezistență ridicată la boli și cu un potențial de producție ridicat.

Considerăm cultura de rapița mai mult decât o simplă cultură sau o simplă producție. Pentru noi, rapița este un TOT unitar, oferindu-ne numeroase beneficii. Rapița – un gigant de creștere – Luând în considerare norma de semănat 2,5 – 3 kg/ha și perioada însămânțării – jumătatea lunii august și începutul lunii septembrie – rapița se dezvoltă rapid, ajungând să dețină o biomasă impresionantă de 20-30 t/ha. În plus, plantele bine dezvoltate pot absorbi mai mult de 100 kg/ha azot, evitând astfel eventuale pierderi de azot.

Rapița – un habitat – Un câmp înflorit de rapiță oferă 36 kg/ha polen și 144 kg/ha nectar pentru albine, care produc 100 kg/ha de miere de rapiță. Această cantitate acoperă consumul a 88 persoane pe durata unui întreg an. Rapița – o mașinărie de producție – Dintr-o producție medie de 3,500 kg/ha se pot obține 1,600 litri de ulei de rapiță și 2,300 kg hrană pentru animale, rapița fiind așadar o sursă importantă de proteină nemodificată genetic. Rapița – o sursă atractivă de proteină – Producția internă de rapiță sprijină furnizarea de proteină nemodificată genetic în Europa.

Astfel, un hectar de rapiță poate hrăni pe parcursul unui an trei bovine, care produc mai mult de 24,000 litri de lapte, cantitate anuală necesară pentru 461 persoane. Rapița – o premergătoare talentată – Cultură premergătoare, rapița crește potențialul de producție pentru cultura de grâu de toamnă cu 800 kg/ha, respectiv cu 10%. Această creștere echivalează 941 pâini pe hectar, asigurând astfel hrană pentru 10 persoane pe perioada unui an.

Rapița – un specialist în humus – Rapița are grijă de sol și produce pentru următoarea cultură 600 kg humus, asigurând o fertilitate durabilă a solului. În plus, rapița încetinește schimbările climatice datorită capacității mari de fixare a carbonului de 1,700 kg C/ha”, a subliniat Ing. Alina Petrea Marketing Manager & Product Manager.