“5 SOLUȚII NOI ÎN AGRICULTURĂ” – un eveniment marca Limagrain

Astăzi, 17 octombrie, Clubul Diplomaţilor din Capitală a fost gazda evenimentului “5 SOLUȚII NOI ÎN AGRICULTURĂ” un eveniment marca Limagrain. Manifestarea a reunit cei mai performanţi producători agricoli din România, cărora specialiştii companiei Limagrain și-au propus să le prezinte cele mai noi soluţii care aduc plus valoare în exploatațiile agricole.

“Limagrain este alături de fermierii care fac performanță în agricultură și care fac parte din Limagrain Privilege Club. În cadrul evenimentului ne-am propus o abordare nouă, practică, a soluţiilor noi, care au dovedit că oferă fermierilor o creștere a producției, a profitului şi a rentabilității în fermă. Le vom împărtăşi agricultorilor cum pot să își crească randamentul la hectar cu o investiție minimă şi inteligentă.

Vom prezenta rezultate concrete, teste comparative și recomandări de specialitate pe care fermierii din România le pot implementa pentru a obține un randament mai bun cu aceeași suprafață și chiar cu aceleași costuri tehnologice. Evenimentul dedicat soluţiilor noi în agricultură se bucură de participarea celor mai importanți și performanți fermieri din România”, declarat în avanpremiera evenimentului Roxana Pastuhov, Marketing Manager Limagrain România.

Desciderea evenimentului i-a revenit tot Roxanei Pastuhov, care a spus că în cadrul acestei întâlniri vor fi prezentate soluții pentru agricultură și nu produse.

Marcel Sîrghiac, Country Manager Limagrain România, a adus în atenția invitaților cartea de vizită a companiei și performanțele acesteia în agricultură.

“Limagrain rămâne prima companie de semințe care aparține fermierilor şi primul jucător de semințe pur din piață, mai exact, suntem dedicați exclusiv segmentului de semințe, fără produse chimice. Totodată, rămânem prima companie de semințe cu o viziune pe termen lung și perseverență, având stabilitate din punct de vedere financiar. Mai mult de atât, suntem compania care are în portofoliu toate culturile de câmp. Pe aceste argumente se bazează succesul Limagrain”, a spus Marcel Sîrghiac.

A urmat Adelin Damian, Director de produs Limagrain, care prezentat programul Starcover, un stimulator de creștere pentru cultura porumbului. „Starcover vine în sprijinul fermierilor cu mai multe beneficii. Acesta este un tratament inovativ al semințelor, având un rol de stimulare și protejare. Modul său de acțiune asigură un sistem de rădăcini îmbunătățit, prin creșterea și eficiența acestora. Rădăcinile plantei au un acces mai bun la substanțele nutritive din sol, dar și o mai mare disponibilitate și absorbție a fosforului. Așadar, principalele avantaje ale Starcover vizează productivitatea și profitabilitatea în cultura porumbului”, a specificat specialistul companiei.

În continuarea evenimentului, Marcel Sîrghiac a prezentat mai multe soluții pe care Limagrain le pune la dispoziția fermierilor români, în contextul în care digitalizarea și agricultura capătă un rol din ce în ce mai important din viața de zi cu zi a acestora. Una dintre soluțiile prezentate este serviciul LG AGRILITY, o platformă digitală care asigură maximizarea profitului la hectar. De asemenea, a fost detaliat și serviciul Easy VR care vine în sprijinul fermierilor pentru alegerea unei densități optime de semănat a hibrizilor de porumb Limagrain pentru fiecare zonă din parcela fermei.

Roxana Pastuhov a prezentat Hydraneo, instrumentul global de diagnoză a secetei. Acest program reprezintă o abordare inovatoare care vizează analiza condițiilor agrotehnice – tipul de sol, fertilizarea, rotația culturilor, bunele practici agricole etc. Toate aceste elemente sunt îmbinate cu datele meteorologice pentru a ajuta în luarea celei mai bune decizii privind eliminarea efectelor negative ale secetei și creșterea productivității în cultura porumbului. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care Hydraneo face parte din programele de cercetare de ultimă generație la nivel mondial.

A patra soluție prezentată de specialiștii Limagrain este Privilege Club, locul de întâlnire a celor mai importanți fermieri din agribusiness. În cadrul evenimentelor organizate în perioada Ianuarie-Februarie 2018 echipa Limagrain a avut alături, pe lângă membrii Privilege Club, și noi parteneri, precum Michelin România și Audi, două mari branduri care au venit în sprijinul ideii de a facilita socializarea și relațiile interumane, indiferent de mediul și de sectorul de activitate al fiecărui participant la Privilege Club Limagrain.

Surpriza de la finalul evenimentului de astăzi de la Clubul Diplomaților a fost prezentarea proiectului #Eu sunt fermier – din pasiune pentru agricultură, un spot apreciat de toți invitații.

În concluzie, putem spune că alegerea LG este mai mult decât o simplă achiziție. Acest lucru înseamnă a te încrede într-o Companie care este animată de pasiunea pentru agricultură!