Achim Irimescu a primit vizita omologului său din Kuwait

Irimescu
Irimescu

La invitaţia ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, o delegaţie din Kuwait condusă de ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul, domnul Dr. Ali Saleh Al Omair, a efectuat o vizită oficială în România în perioada 23-27 august 2016. În cursul săptămânii trecute ministrul Achim Irimescu l-a primit pe ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al statului Kuwait, Mubarak Al- Sehaijan, pentru a discuta detalii despre organizarea acestei vizite, informează MADR. 

Vizita delegației din Kuwait a fost una de prospectare și informare asupra sectorului agricol din România și asupra oportunităților de investiții existente. Din discuțiile și întâlnirile anterioare a reieșit interesul firmelor din Kuweit pentru mediul de afaceri din România în contextul relațiilor existente între cele două țări și în vederea dezvoltării relaţiilor comerciale cu produse agroalimentare, în special pentru creşterea exporturilor de produse româneşti către Kuwait.

La întâlnirea care s-a desfăşurat la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR),în 23 august, au participat şi reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Menționăm că există un interes din partea mediului privat din România de a exporta ovine în statele arabe, inclusiv în Kuwait.

Partea kuwaitiană este interesată de identificarea unor modalități de colaborare în sensul de a achiziționa produse agroalimentare care să corespundă cerințelor consumatorilor și de a constitui împreună cu parteneri din România companii mixte. Domeniile de interes sunt producţia vegetală, cea lactată, creşterea bovinelor şi acvacultura.  

Vizitele propuse de MADR pentru a avea loc pe teren au ca scop crearea unei imagini de ansamblu asupra sectorului agricol din România pentru invitaţii din Kuwait. Astfel, se propune vizitarea unor unităţi de producţie-procesare lactate, procesare legume-fructe, ferme de creştere sturioni şi de creştere bovine etc. Acestea vor avea loc în judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Botoşani şi Suceava şi se vor desfăşura în perioada 24-26 august 2016, alături de delegaţia MADR condusă de ministrul Achim Irimescu.