Agricultura italiană, puternic afectată de vremea rea

Valul de vreme rea care s-a abătut asupra Italiei a făcut pagube imense în agricultură. Suma prejudiciului cauzat acestui sector se ridică la peste 150 milioane de euro, însă cifra ar putea fi cu mult mai mare, anunță confederația Coldiretti.

Vântul puternic, inundațiile și grindina au îngenuncheat agricultura italiană. Serele au fost distruse, plantațiile de măslin și alte culturi au fost compromise, copacii au fost smulși din pământ, iar fermele de animale au rămas fără acoperișuri, iar unele chiar au fost afectate în totalitate. Crescătorii de animale au rămas fără furaje, iar rafalele de vânt puternic au măturat totul în cale.

Liguria se numără printre cele mai afectate zone. Autoritățile se pregătesc să declanșeze stare de urgență în zonă. În Imperia culturile de măslin au fost compromise în proporție de 50%.

Situația este gravă atât în nordul, cât și în sudul peninsulei. Unele zone rămân deconectate de la energia electrică, iar accesul în unele localități este limitat din cauza drumurilor care au fost distruse și a alunecărilor de teren.