AGRO FEST Chemark Rom – “Ziua Porumbului”, pe platforma demo Agroprest

Astăzi, 7 septembrie a.c., compania Chemark Rom a organizat cea de a patra ediţie a evenimentului AGRO FEST – “Ziua Porumbului”, pe platforma demonstrativă Agroprest, ce se întinde pe o suprafaţă de 8 hectare. Ferma Agroprest are o suprafaţă totală cultivată de peste 1400 ha şi se situează în localitatea Dumbrăvioara, comuna Ernei din judeţul Mureș.

Parteneri în cadrul manifestării au fost companiile Corteva AgriscienceTM – Divizia de agricultură a DowDuPont, Bayer, Nufarm România, Adama, Innvigo, Syngenta, KWS, Saaten Union, Maissadour, Donau Saat, SCDA Turda, AgroConcept şi Groupama Asigurări.

Acest eveniment este unul dintre cele mai ample din câmp, dedicat exclusiv culturii de porumb, desfăşurat în inima Transilvaniei. Chemark Rom şi partenerul său principal Corteva sunt principalii furnizori de tehnologie modernă pentru această platformă.

În prezentările făcute, specialiştii companiilor poducătoare de seminţe Pioneer, KWS, Donau Saat, Saaten Union, Syngenta, Maisadour şi SCDA Turda au trecut în revistă hibrizii care performează în această zonă, dar şi noutăţile legate de această cultură. Tehnologiile nutritive şi cele de protecţia plantelor au fost puse la dispoziţie de către companiile participante Corteva AgriscienceTM – Divizia de agricultură a DowDuPont, Bayer, Nufarm România, Adama, Innvigo şi Syngenta.

Compania organizatoare Chemark Rom a pregătit loturi demonstrative cu un hibrid de porumb Pioneer, unde s-a dorit studiul amănunţit al tehnologiilor de protecţie, iar prin urmare, pe acestea au fost aplicate 5 tipuri diferite tehnologii pentru protecția plantelor de la companiile Nufarm, Syngenta, Bayer, Innvigo şi Adama.

În cadrul evenimentului au fost prezente şi alte nume importante din industria de seminţe, companii partenere, precum KWS, Donau Saat, Saaten Union, Syngenta, Maisadour, SCDA Turda, care au oferit pe loturile de seminţe material genetic aclimatizat şi unde a fost aplicată o singură tehnologie de protecţie, oferită de compania Corteva.

În ţara noastră, cultura de porumb este frecvent atacată pe toată perioada de vegetaţie de un complex de boli şi dăunători, cu impact negativ asupra stării de sănătate a plantelor, dar și de factori de stres biotic și abiotic, reducând considerabil producţia şi calităţile de consum ale acestora. Chemark Rom a identificat însă necesitatea existenței unui sector specializat pe nutriția plantelor și astfel, din 2011, gama de nutriție adusă în exclusivitate în România este drumul corect spre o agricultură modernă și performantă. Rezultatele au putut fi observate şi discutate în cadrul acestui eveniment, unde s-a aplicat această tehnologie revoluţionară.

Prin repezentanţii săi, compania îşi intensifică an de an eforturile şi creativitatea pentru a dezvolta servicii noi, adaptate specificului local, capabile să răspundă nevoii fermierilor de a deveni mai competitivi şi de a avea recolte bogate.

Totodată, compania AgroConcept a fost prezentă la eveniment cu utilaje agricole marca New Holland, iar compania de asigurări Groupama a oferit informaţii cu privire la noutățile din domeniu. Pe tot parcursul evenimentului, invitaţii au putut schimba experienţe şi opinii cu specialiştii companiilor partenere şi s-au bucurat de premiile puse în joc la concursurile special organizate pe platformă.