AgroConcept continuă demersul didactic de susținere a școlii românești de mecanici agricoli prin proiectul “M. Kogălniceanu“ din Miroslava, județul Iași

Demersul didactic în sistem dual început anul trecut cu Liceul tehnologic V. Harnaj“ din Bucuresti a pornit din conștientizarea nivelului precar de echipare a școlilor românești de mecanici agricoli care nu dispun de infrastructura necesară practicii.

A apărut astfel necesitatea ca aceștia să facă practică în condiții reale de lucru pentru a putea dobândi cunoștințe reale în industria tehnicii agricole. La liceul V. Harnaj“, grupa AgroConcept are 5 elevi în clasa a X-a și 2 în clasa a IX-a, iar contribuția companiei la dezvoltarea elevilor este atât una didactică, cât și una financiară (prin burse, acoperirea cheltuielilor de școlarizare, hrană și transport).

Anul acesta, AgroConcept extinde această direcție printr-un parteneriat cu Colegiul  Tehnologic “M. Kogălniceanu“ din Miroslava, județul Iasi, unde, după un proces de selecție, au fost aleși 2 elevi din clasa a X-a și 3 din XI-a pentru a face practică în centrul regional de la Iași. Programul de formare al elevilor este de 2 zile în fiecare săptămână pentru cei mai mici și de 3 zile pe săptămână pentru cei mai mari.

Pentru cei 5 elevi, AgroConcept va acoperi cheltuielile de cazare și cele de masă și, în plus, la finalul acestui an școlar va acorda 3 burse de merit.

Scopul acestor eforturi conjugate este de a îndruma elevii și de a-i motiva să acumuleze cunoștinte temeinice în domeniul mecanicii agricole. După terminarea liceului și efectuarea acestor stagii de pregătire, elevii se vor putea alătura echipei de specialiști tehnici AgroConcept.