AgroConcept şi BASF, un parteneriat în beneficiul fermierilor

Compania BASF a organizat la începutul acestui an o serie de simpozioane tematice desfăşurate în diferite locaţii din ţară, sub conceptul „Fabrica de inovaţie”. Reprezentanţii revistei Business Press Agricol au participat în data de 18 ianuarie a.c. la evenimentul organizat în oraşul Giurgiu, unde au fost prezenţi peste 250 de fermieri, luând astfel pulsul noutăţilor pe care compania le-a oferit într-o manieră inedită.

Conceptul simpozionului, tip dezbatere, a vizat prezentarea a şase departamente importante din Fabrica de inovaţie BASF. Unul dintre acestea a fost departamentul de mecanizare care i-a avut ca protagonişti pe reprezentanţii companiei AgroConcept Impex, Alexandru Drăguşin – Implements Manager şi Leendert Jan Onnes, Business Development Manager Kverneland. Cei doi au subliniat importanţa tehnicii agricole în obţinerea unei productivităţi ridicate şi a eficienţei maxime în activitatea agricolă.

“Agroconcept este un partener valoros şi de viitor pentru sectorul agricol din România. Ne bucurăm că astăzi ne-am unit forțele cu partenerii de la BASF, pentru a fi mai aproape ca misiune și valori de fermierii români. AgroConcept, importatorul exclusiv al mărcii New Holland Agriculture în România, a adăgat în portofoliu, pe lângă mărcile New Holland și Kverneland şi compania Casella, lider în producția de utilaje și sisteme pentru irigații, sisteme pentru distribuirea de îngrăşăminte și în utilizarea tehnologiei prin satelit VRT. În portofoliul Kverneland avem o gamă de produse inteligente cu scopul de a oferi fermierilor variante fără egal. Gama vastă include echipamente pentru lucratul solului și pentru arat, echipamente pentru cultivarea solului, echipamente de semănat, mașini de erbicidat și fertilizat, echipamente pentru recoltat, precum și soluții electronice pentru tractoare și mașini agricole. Agricultura de precizie reprezintă în mod clar viitorul acestui domeniu, o tendință pe care fermierii o vor adopta din ce în ce mai mult și de pe urma căreia vor avea avantaje. Conceptul Kverneland pentru agricultura de precizie, iM FARMING, descrie și prezintă oferta de soluții și mașini conforme ISOBUS pentru ghidare electronică, toate având scopul de a oferi o imagine de ansamblu asupra beneficiilor și eficienței ofertei extrem de vaste”, a subliniat Alexandru Drăguşin.

AgroConcept Impex a devenit încă de anul trecut distribuitor exclusiv al produselor Kvenerland în România. Parteneriatul exclusiv încheiat cu producătorul global de utilaje agricole Kverneland a reprezentat un pas important al strategiei de dezvoltare a companiei, cu scopul de a le oferi fermierilor români toate mijloacele necesare pentru a dezvolta o agricultură modernă şi performantă.