Ajutorul Covid-19 acordat fermelor mici va fi achitat acestora după încheierea controlului administrativ al cererilor depuse la APIA!

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă acordat legumicultorilor dar şi fermelor mici de creștere a animalelor va fi achitat acestora după încheierea controlului administrativ al cererilor depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Până pe 23 octombrie 2020 se depun cererile pentru Măsura 21, aceasta fiind măsura care din bani europeni, din cele 150 de milioane de euro pe care le-am avut la dispoziție, încearcă să compenseze pierderile altor categorii de fermieri. Și anume, pentru sectorul bovine, fermele sub 90 de capete s-au depus până acum 42.366 de cereri, pentru sectorul ovine/caprine 37.349 cereri și 43.158 de cereri pentru sectorul legume, fructe și cartofi, care vor fi onorate în săptămânile următoare după ce se va termina și controlul administrativ, a anunțat ministrul agriculturii Adrian Oros.