ANAPURNA – soi iscusit de grâu cu potențial de producție foarte ridicat!

Condițiile climatice din acest an au fost foarte capricioase în multe zone din țară, însă combinat cu o tehnologie economic rentabilă și cu produse bine alese, soiul de grâu ANAPURNA a avut producții între 7.520 și 8.430 kg/ha.

ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat (ariste albe lungi și lucioase);
  • apariția spicului: semi-timpurie;
  • talie plantelor: medie;
  • boabele lucioase, lungi de culoarea chihlimbarului și de calitate PREMIUM;
  • toleranță la îngheț: tolerant;
  • toleranță la cădere: foarte tolerant;

TOLERANȚĂ LA BOLI

  • rugina galbenă (Puccinia striiformis): foarte tolerant;
  • rugina brună (Puccinia recondita): mediu tolerant;
  • septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;

INDICI DE CALITATE

  • gluten: 24-26%;
  • conținut de proteină: 11-13%;
  • energie: 280-300;
  • segment de panificație: calitate bună;
  • potențial de producție foarte ridicat;
  • MH 78-80 kg/hl;
  • MMB: 46 g;

RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE

  • zonare: în toate zonele de cultură ale grâului din România, cu recomandarea se evită solurile reci, umede și zonele depresionare;
  • densitate optimă: 380-400 boabe germinabile/mp;
  • semănat în prima parte a epocii optime.

Pentru mai multe informații apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreagă ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https:https://aplicatia.alcedo.ro/