ANPC verificări în unitățile de alimentație publică cu ocazia evenimentelor de început de primăverii

În această perioadă, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în teritoriu pentru a coordona o serie de verificări care fac parte dintr-o amplă acțiune tematică de control, la nivel național, care se va desfășura în unitățile de alimentație publică și în saloanele ce au ca specific organizarea de evenimente, cu ocazia începutului primăverii.

”Situația dramatică de la restaurantul din Feldioara (jud. Brașov), acolo unde 11 persoane au fost spitalizate ca urmare a unei toxiinfecții alimentare, m-a determinat să mă implic personal, în diverse zone ale țării, în coordonarea acțiunilor de control ANPC, pentru a preveni astfel de incidente nedorite, cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-o perioadă în care urmează să se organizeze o serie de evenimente specifice zilelor de Valentines Day, Dragobete, 1 Martie sau Ziua Internațională a Femeii. Voi participa alături de colegii de la Botoșani, pentru început, în aceste zile, pentru a verifica dacă aspecte precum conformitatea alimentelor, condițiile de expunere și depozitare, dotările bucătăriilor din unitățile de alimentație publică, sunt conforme cu legislația în vigoare, precum și în ce măsură sunt respectate drepturile consumatorilor de către operatorii economici.”, a declarat Președintele ANPC, Eduardt Cozminschi.

Cu acest prilej, ANPC îi asigură încă o dată pe cetățeni că supraveghează atent și minuțios piața, verificând modul în care operatorii economici care activează în România respectă prevederile legale în vigoare, pentru a crește gradul de siguranță al consumatorilor.