APIA a reluat plata subvenţiilor aferente anului 2018

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reluat la începutul acestui an, plata subvențiilor aferente anului 2018. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Petre Daea, în conferința de presă organizată în data de 3 ianuarie 2019.

„La APIA se lucrează pentru a continua plățile subvențiilor aferente anului 2018 acordate fermierilor. Dorim să terminăm lichidarea acestora și apoi să dăm ajutoarele naționale tranzitorii, în așa fel încât până pe data de 31 martie 2019 să încheiem acordarea subvențiilor în totalitate pentru fermierii țării. Sigur, acolo unde sunt probleme, trebuie să se discute imediat în așa fel încât dosarele să fie conforme pentru eligibilitatea lor. Din nefericire, există situații în care au apărut probleme și este nevoie de clarificare.

În cadrul Ministerului  Agriculturii nu trebuie să mai existe abordări de genul – dosarul tău nu este bun sau nu ai dreptul la subvenții. Cum la fel, nu putem da banii tuturor fermierilor odată. Vom face o planificare și APIA o va transmite la județe, în așa fel încât fermierii să fie asiguraţi că banii vor veni la timpul potrivit”, a precizat ministrul Petre Daea.