Atenție la atacul puricilor cruciferelor, imediat după răsărirea culturilor de rapiță!

O problemă deloc de neglijat imediat după răsărirea rapiței (în funcție de condițiile din toamnă) este atacul puricilor cruciferelor (Psylliodes spp. și Phyllotreta spp.), iar dacă atacul survine imediat după răsărire și nu se intervine, tinerele plăntuțe de rapiță nu au nicio șansă și pot fi distruse, mai ales în condițiile acestei toamne, care se anunță destul de călduroasă, deci puricii își vor face apariția în mod sigur. De aceea, vă recomandăm ca imediat după răsărirea culturilor, să nu ezitați să faceți vizite dese în câmp și, imediat ce semnalați apariția dăunătorilor, să interveniți rapid cu un insecticid.

Cu ce putem trata? În portofoliul ALCEDO de PRODUSE ISCUSITE găsiți două insecticide din categoria piretroizilor, cu aceeași substanță activă, dar cu formă de condiționare diferită: KARIS 10 CS și FASTER GOLD 50 EC.

Insecticidul KARIS 10 CS (lambda cihalotrin 100 g/l) este o formulare modernă – suspensie de microcapsule cu o degajare lentă a substanței active. Aplicat în doză de 0,05 l/ha, combate atât puricii cruciferelor, cât și alți dăunători care atacă rapița.

Insecticidul FASTER GOLD 50 EC (lambda cihalotrin 50 g/l), formulat sub forma de concentrat emulsionabil, doza recomandată este de 0,1 l/ha.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreagă ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/