Bariton Super –cel mai inovator tratament pentru sămânţa de cereale

La Hotel Marriot din Bucureşti,  în data de 11 iulie a.c., compania Bayer a dat întâlnire specialiştilor din agribusiness şi fermierilor, la evenimentul de lansare a produsului Bariton Super- cel cel mai inovator tratament pentru sămânţa de cereale( grâu, orz de toamnă şi primăvară, ovăz, secară şi triticale).

Bariton Super 97,5 FS este un fungicid cu trei substanțe active în compoziţie: protioconazol 50 g/l + tebuconazol 10 g/l + fludioxonil 37,5 g/l,  având moduri de acțiune diferite, aceasta conferindu-i un spectru larg de acțiune și eficacitate superioară. Este un produs inovativ cu acţiune de contact și sistemică în sămânţă şi plantulă, împiedicând dezvoltarea miceliului ciupercilor localizate pe seminţe sau în interiorul acestora. Protioconazol este cea mai eficientă substanţă activă din grupa chimică triazoli, caracterizată printr-o excepţională acţiune preventivă, curativă şi eradicativă asupra unei game largi de patogeni, având totodată efecte stimulatoare asupra creşterii plantelor. Substanța activă fludioxonil are acțiune de contact și acțiune locală (transaminară). Bariton Super 97,5 FS are asupra seminţelor un efect protector de lungă durată, determinând în acelaşi timp o creştere mai viguroasă a plantulelor în primele stadii de dezvoltare.

Bariton Super 97,5 FS este uşor de utilizat datorită aderenţei foarte bune la suprafaţa seminţelor. Pentru realizarea unei repartizări cât mai uniforme a produsului pe seminţe, este necesar ca înainte de utilizare acesta să fie amestecat cu apă, pentru a se realiza aproximativ 10 l soluţie de tratat pentru o tonă de seminţe, în funcţie şi de masa a 1000 de boabe (MMB). Este important ca în procesul de tratare să se realizeze o dozare corectă a produsului şi o distribuţie uniformă pe seminţe. Se recomandă aplicarea produsului numai pe seminţele corect condiţionate (fără impurităţi, resturi vegetale, praf în masa de seminţe).

Bariton Super 97,5 FS, combinația unică de trei substanțe active cu spectru larg de aplicare în culturile de cereale de toamnă și de primăvară oferă protecția excelentă pe întregul spectru de boli cu transmitere prin sămânță și sol, indiferent de condițiile de cultură. Nu afectează germinația semințelor indiferent de momentul când acestea au fost tratate şi în plus stimulează vitalitatea și performanța plantelor.