Beneficii fără sfârșit cu hibridul SUM 305 de la Saaten Union

Hibridul SUM 305, din grupa FAO 370, se regăseşte în oferta de primăvară 2019 a companiei Saaten Union la cultura de porumb. Acesta este de tip dentat, semitimpuriu, având un randament ridicat al producțiilor. Planta are un foliaj bine dezvoltat, ce asigură o foarte bună rezistență la frângere și cădere. Hibridul se remarcă printr-un caracter stay-green foarte pronunțat, perioada de vegetație fiind de 120-125 de zile.

Tipologia plantei vizează înălțimea plantei de 250-260 cm, lungimea știuletelui de 19 cm, o calitate foarte bună a tulpinii, precum și o rădăcină foarte ramificată și ancorată în sol.

Forma știuletelui este cilindrică, numărul de rânduri pe știulete este de 14-16, tipul bobului este dentat, de culoare galbenă. Caracteristicile de producţie indică o masă hectolitrică de 65-67 grame și MMB de 335-345 grame.

Planta se remarcă prin vigoare excelentă la răsărire, pierderea rapidă a apei din bob, toleranță bună la secetă și o mare rezistență la cădere sau la frângerea tulpinilor.

În ceea ce priveşte bolile, hibridul prezintă toleranță foarte bună la Helminthosporium spp., medie la Fusarium spp. și bună la sfredelitorul tulpinilor.