Biocrop a organizat la Agrichim o platformă demonstrativă de excepţie

Culturi frumoase, vreme bună şi lume multă aşa putem descrie Ziua câmpului Agrichim-Biocrop organizată săptămâna trecută de Nicolae Nica, director general Biocrop, la Agrichim societate agricolă condusă de tatăl său, cunoscutul fermier Viorel Nica.

Compania Biocrop activează pe piaţa românească de peste 10 ani, furnizând hibrizi pentru cereale păioase și rapiță, genetică de ultimă generaţie, DSV Germania creaţi astfel încât fermierii parteneri să obţină recolte performante şi profit crescut.

Compania Biocrop are în portofoliu, orzul Saphira  cu o capacitate foarte mare de producție depășind frecvent 7500 kg/ha, însă cea mai importantă caracteristică este tăria paiului, care îi dă o rezistenţă deosebită la frângere și cădere.

Printre soiurile de grâu consacrate se regăsesc cele din categoria elita panificaţiei – Combin şi Akteur – cu valoarea proteinei de 16-18 %, extrem de productive, atingând ușor producții de peste 9000 kg/ha; soiurile de grâu Attraktion, Mobile și Maxence, cu o rezistenţă foarte bună la boli foliare și grad mare de înfrăție în primăvară, adaptate perfect la condițiile din ţara noastră.

În cadrul platformei, ca și noutate, compania Biocrop a venit cu soiuri aflate în testare: Asory, Atuan, Emblem, Expo şi Wendelin, pentru că misiunea companiei este aceea de a pune la dispoziția partenerilor fermieri genetică de ultimă generație.

La cultura de rapiţă, printre variantele de top comercializate de compania Biocrop se regăsesc: hibrizii Tigris, Dynastie Diffusion şi Edimax Cl care răspund excelent la nevoile şi provocărilor pieţei, fiind produse cu evoluţie exceptională, potenţial de producție foarte ridicat, adaptabilitate la temperaturi extreme, toleranţă la boli, conţinut ridicat de ulei, sistem radicular foarte bine dezvoltat şi ramificare puternică cu silicve pline şi lungi.

Aceştia sunt hibrizi care conferă, plante viguroase, cu pierderi minime la recoltat datorită indehiscenţei silicvelor. Ca noutate în acest an,  Biocrop a venit în portofoliu cu Donut. Toţi hibrizii Biocrop se caracterizează prin faptul că au o dezvoltare controlată în toamnă, evitând apariția tijei florale, rezistenţă deosebită la iernat, capacitate foarte mare de ramificare din mugurii aflați la baza coletului, practic arhitectura plantei seamănă cu un adevărat arbust, și nu în ultimul rând rezistenţă excelentă la scuturare.

Culturile de rapiţă sunt cea mai profitabilă recoltă în momentul de faţă. Se diferenţiază în piaţă culturile care au avut recolte bune, datorită condiţiilor de mediu potrivite, față de cele care au obţinut performanţă prin investiţii inteligente. Este vorba despre fermierii care au achiziţionat hibrizi rezistenţi, cu potenţial genetic avansat, care să le valorifice investiţia şi au aplicat corect tehnologiile corespunzătoare, alături de un plan complet de tratamente şi fertilizare în toate fazele”, a explicat Viorel Nica.

 La rândul său Nicolae Nica, directorul general Biocrop a ţinut să precizeze că: „Obiectivul principal al companiei este de a oferi seminţe pentru producţii superioare, comercializând seminţe de porumb, floarea soarelui, rapiţă, grâu, orz şi lucernă de cea mai bună calitate. Biocrop îţi extinde anual portofoliul, fiecare soi şi hibrid fiind testat şi selecţionat cu atenţie, astfel încât să fie perfect adaptat condiţiilor agricole şi climatice din România”, a adăugat specialistul.