Cea de-a 21-a ediţie a Târgului Naţional al Mierii şi-a deschis porţile

Târgul Naţional al Mierii – Ediţia de toamnă, organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România şi-a deschis porţile astăzi, 20 septembrie 2019, pe platforma apicolă din Băneasa, Bucureşti, B-dul Ficusului nr. 42, sector 1.

Cea de-a 21-a ediţie a Târgului Naţional al Mierii, organizată în perioada 20 – 22 septembrie 2019, reprezintă deja un eveniment cunoscut şi aşteptat la nivelul capitalei, fiind dedicat în principal consumatorilor de produse apicole.

Cei peste 100 de expozanţi prezenţi – apicultori şi firme specializate şi-au etalat produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obţinute direct din stupină până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole–suplimente nutritive, cosmetic, etc.

De asemenea, de acest târg beneficiază şi apicultorii deoarece îşi pot prezenta şi produsele dedicate acestora – stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie, cărţi de specialitate etc.

“Târgul Naţional al Mierii reprezintă cel mai important eveniment de profil din capitală şi este deja o manifestare tradiţională care se bucură de o foarte bună participare atât din partea consumatorilor de produse apicole cât și din partea apicultorilor ca participanţi sau expozanţi, a procesatorilor din domeniul apicol precum şi a reprezentanţilor din cadrul asociaţiilor apicole. Prin organizarea acestui târg ne dorim ca de fiecare dată să creştem cât mai mult interesul pentru albină, apicultură şi produsele stupului dată fiind importanţa acestui sector pentru agricultură, mediu, sănătate şi o alimentaţie echilibrată”, a subliniat ing. Ioan FETEA, preşedintele ACA.