Cele mai frumoase grădini botanice din lume

Cele mai multe oraşe importante din lume adăpostesc câte o grădină botanică, fapt justificat de importanţa acestora pentru cercetare şi pentru publicul care, altfel, nu ar fi avut prilejul să descopere complexitatea universului vegetal. Printre cele mai frumoase grădini botanice din lume se regăsesc:

Sans Souci Potsdam, Germania

  • Frederic cel Mare al Prusiei a construit alături de palatul său rococo acest spaţiu pentru a se recrea pe timp de vară. Gradina Sans Souci posedă o varietate mare de flori, o casă chinezească pentru ceai, sculpturi decorative şi statui ale unor figuri marcante ale antichităţii.

Grădina Wangshiyuan, China

  • Această grădină botanică se găseşte în sud-estul Chinei şi a fost proiectată în timpul Dinastiei Song. Este un amestec elegant de pavilioane şi formaţiuni vegetale importante, specifice ţării.

Stourhead Warminster, Anglia

  • Pentru aristocraţia britanică din secolul XVIII, tot ce era clasic era întotdeauna frumos. În Stourhead, natura mijloceşte evadarea oamenilor în epocile apuse. Spectacolul începe primăvara şi se continuă până la începutul verii cu florile de azalee.

Villa Ephrussa de Rothschild, Franţa

  • Deşi mică, grădina concentrează o sumedenie de măslini, flori de levănţică şi alte plante provenite din Spania şi Japonia ce îi conferă trăsături exotice.

Villa D’Este, Italia

  • Villa D’Este se remarcă prin alei de-a lungul cărora răsar sute de fântâni, dar şi statui ori flori. La fel ca şi celelalte arte, grădinăritul a fost “reinviat” în perioada Renascentistă, un bun exemplu fiind Villa d’Este, Tivoli.

Grădina Botanică din Singapore

  • Considerată a fi una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume, Grădina Botanică din Singapore a luat fiinţă în 1859. Acoperă în prezent 128 hectare. Chiar în centrul său, în punctul cel mai înalt înfloresc peste 60.000 de orhidee multicolore.

Versailles, Franţa

  • Grădinile Versailles ocupă 800 ha şi au fost construite de Andre Le Notre. Pe lângă straturi de flori, peluze îngrijite, lacuri ornamentale şi sculpturi, un alt factor ce contribuie la unicitatea lor sunt fântanile din vremea lui Lois XIV.