China, lider pe piața fructelor de mare

China continuă să fie cel mai mare producător de fructe de mare din lume cu o producție totală de fructe de mare estimate la 69,96 milioane de tone în 2017, în creștere cu 1,4% față de anul precedent. Creșterea din sectorul acvaculturii rămâne factorul cheie care determină producția internă. Se așteaptă ca această tendință să continue și să crească producția totală de fructe de mare în 2018. Dimpotrivă, producția de capturi sălbatice rămâne în stagnare.

Potrivit Ministerului Agriculturii din China, industria fructelor de mare a înregistrat o creștere constantă în prima jumătate din anul 2017 cu o producție totală de fructe de mare cultivate, cu 4,98% mai mare, față de anul precedent. Cu toate acestea, producția sălbatică capturată în apele chineze a rămas stagnantă, producția fiind doar ușor în creștere față de anul precedent.

Susținută de o mare capacitate de procesare internă și orientată spre exporturile cu valoare adăugată, importurile Chinei de fructe de mare sunt de așteptat să crească. Cele mai bune perspective de import includ pește congelat (somon, plat și cod, inclusiv halibut, cambulă de platină, limbă de mare) creveți, precum și fructe de mare.

Taxele de import reduse din China pentru anumite specii de fructe de mare pot încuraja mai multe importuri pentru consumul intern în 2018.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*