Ciproma Sem a evidenţiat la Ziua Porumbului Iaşi stabilitatea şi constanţa hibrizilor din portofoliu

Compania românească Ciproma Sem produce, comercializează şi prelucrează în staţiile proprii din judeţul Călăraşi, o gamă largă de seminţe certificate. În portofoliul său de produse se regăsesc seminţe de cereale păioase, plante furajere şi pentru cultura verde, rapiţă, porumb şi floarea-soarelui.

Prezentă la Ziua Porumbului de la Iaşi, Odeta Popescu, noul director de vânzări al Ciproma, i-a vorbit redactorului Business Press Agricol despre stabilitatea şi constanţa hibrizilor de porumb din portofoliul comercial al companiei.

Ziua porumbului oferă oportunitatea de a ne face cunoscută genetica pe care noi o promovăm în România. Am venit cu un portofoliu de 5 hibrizi: TK 211 din grupa FAO 220, Salorta – FAO 290, Cefran – FAO 340, ZE Slovakia – FAO 350 şi ZE Zeamax FAO 420. Aceşti hibrizi sunt apreciaţi de producătorii agricoli mici şi mijlocii din ţara noastră. Trebuie să subliniez că lider a fost Salorta cu o producţie STAS de 11.111 kg/ha, iar pe locul doi şi trei s-au poziţionat ZE Slovakia şi ZE Zeamax cu 9.759 kg/ha, respectiv 9.579 kg/ha. Acest an agricol a fost unul dificil, dar noi avem segmentul nostru de piaţă, pentru că hibrizii Ciproma oferă constanţă şi stabilitate culturilor indiferent de condiţii şi asta face diferenţa!”, a spus Odeta Popescu.