Comisia Europeană a anunţat o nouă revizuire a estimărilorprivind recolta de grâu din acest an!

Comisia Europeană a anunţat o nouă revizuire a estimărilor sale privind recolta de grâu din acest an în Uniunea Europeană, mizând pe o producţie de 117,2 milioane tone, comparativ cu 121,5 milioane tone cât estima în urmă cu o lună, informează Reuters.

Aceasta este a doua revizuire a estimărilor Executivului comunitar, după ce la finele lunii mai Comisia şi-a redus prognozele privind recolta de grâu din acest an cu peste patru milioane de tone. Comisia Europeană nu a oferit motivele care au stat la baza noilor sale prognoze, dar acestea vin la o săptămână după ce serviciul UE de monitorizare a culturilor a anunţat că randamentul a fost afectat de condiţiile secetoase din primăvară.

Şi alte organisme de prognoză şi-au revizuit semnificativ estimările privind producţia de grâu a Uniunii Europene, din cauza condiţiilor secetoase din primăvară, chiar dacă unii analişti sunt de părere că perspectivele s-au îmbunătăţit ca urmare a ploilor şi temperaturilor moderate înregistrate în luna iunie.‹ adv ›

În ceea ce priveşte exporturile de grâu, Comisia şi-a revizuit estimările privind livrările de grâu ale UE-27 în sezonul 2020/2021, care începe în luna iulie, până la 25 milioane de tone, de la 26,5 milioane tone cât estima anterior. Comparativ, în sezonul 2019/2020 estimările privind exporturile de grâu au fost îmbunătăţite până la 34 milioane de tone.

În schimb, la porumb Executivul comunitar şi-a îmbunătăţit, pentru a doua lună la rând, estimările privind recolta înregistrată de UE-27 până la 71,9 milioane tone, de la 71,4 milioane tone cât estima luna trecută.

Estimările referitoare la recolta de orz au fost lăsate practic neschimbate la 56,1 milioane tone, dar au fost revizuite în jos cele privind recolta de rapiţă a UE-27 până la 15,4 milioane tone, de la 15,6 milioane tone cât estima luna trecută, fiind în linie cu recolta slabă de anul trecut.