Inovațiile John Deere au fost premiate la AGRITEHNICA 2017

Investițiile efectuate anual de către compania John Deere în dezvoltarea de utilaje și echipamente agricole de ultimă generație au fost răsplătite de Comitetul de inovație al Societății Germane de Agricultură (Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft – DLG) cu două medalii de argint și o medalie de aur. Inovațiile John Deere premiate vor fi prezente la ediția de anul acesta a celui mai mare târg de echipamente agricole Agritehnica, care se va desfășura în intervalul 12-18 noiembrie 2017 la Hanovra, Germania.

Hederele Kemper au primit medalie de aur pentru inovația StalkBuster

Noul StalkBuster al hederelor de recoltat furaje Kemper este conceput cu un sistem care asigură distrugerea miriștei dintr-o singură trecere cu mașina autopropulsată de recoltat furaje, distrugând habitatele supraînălțate ale dăunătorilor de porumb și reducând riscul de apariție a fusariozei în sol. Prin urmare, nu mai este necesară o operațiune suplimentară de mulcire a solului.

StalkBuster este integrat în cadrul de bază al hederului de recoltat Kemper. Un cuțit special zdrobește fiecare rând de miriște înainte ca roțile mașinii de recoltat și vehiculele de transport să-l poată aplatiza. Ca urmare, tulpinile nu sunt doar tăiate, ci și distruse în bucăți mici.

O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului. Acest lucru permite ca fiecare tulpină să fie tăiată complet la nivelul solului. Cuțitul a fost fabricat din material rezistent la uzură pentru a garanta o durată lungă de viață.

Acțiunea de tăiere scăzută a StalkBuster și distrugerea completă a tulpinilor elimină habitatul larvelor de porumb din tulpini și astfel reduce riscul de dezvoltare a fusariozei. În plus, nu vor rezulta reziduurile voluminoase de recoltare care pot îngreuna ulterior prelucrarea solului.

Consumul de putere al StalkBuster este surprinzător de scăzut. Cu unitatea directă și reglarea optimă la sol a unităților individuale, nu sunt necesari mai mult de 4 CP pentru fiecare rând. De asemenea, în zonele afectate de șoarecii de câmp, StalkBuster reduce numărul de aplicații chimice pentru eliminarea dăunătorilor din cultură. Avantajul economic total al utilizării sistemului este estimat la aproximativ 84 de euro pe hectar, comparativ cu cea mai bună soluție existentă (adică mulcirea).

Sistemul John Deere EZ Balast Wheel a primit medalia de argint

Sistemul nou pentru roți EZ Ballast de la John Deere oferă o soluție versatilă de balastare pentru tractoare, fără a folosii tiranții față sau cei spate. Distribuția flexibilă a greutății în sistem este concepută pentru a asigura o tracțiune mai mare și o compactare mai mică a solului.

Flexibilitatea la balastare este importantă pentru diferite aplicații, dar deseori acest proces implică mult efort și consum de timpul. Sistemul de roți EZ Ballast permite operatorilor să schimbe greutatea roților din față și din spate foarte rapid, fără a fi nevoie de unelte suplimentare. Este nevoie de numai cinci minute pe roată pentru a adăuga sau elimina greutățile și nu este necesară o a doua persoană.

Fiecare roată din față poate fi echipată cu o greutate de 250 kg, în timp ce roțile din spate pot fi echipate cu două greutăți de 250 kg, ceea ce înseamnă că pot fi adăugate și îndepărtate până la 1,5 tone, în total. Operatorul este capabil să regleze cu ușurință greutatea și greutatea totală, fără a împiedica capacitățile de ridicare față și spate.

Acest lucru este susținut de sistemul John Deere Ballast Assist care rulează pe afișajul CommandCenter al tractorului. După ce au fost selectate instrumentele necesare din față și din spate, sistemul recomandă cea mai potrivită distribuție a greutății și greutățile corespunzătoare ale roților.

Pe șosea sistemul EZ Balast Wheel permite operatorilor să evite greutatea inutilă pe tractor și să reducă costurile de combustibil cu până la 3%. În plus, o greutate globală mai mică a tractorului permite o creștere a încărcăturii utile a remorcii, astfel încât capacitatea de transport poate fi amplificată cu până la 9%.

AutoTrac Implement Guidance – sistemului de ghidare AutoTrac pe tractor a primit medalia de argint

Noul sistemul de ghidare (AutoTrac al implementelor) AutoTrac Implement Guidance John Deere, direcționează atât implementul, cât și tractorul, combinat cu un aparat de fotografiat si cu sistemul de direcție GPS pentru controlul vitezei mari și al culturii vegetale.