Concept MAIZE DT – Hibrizii Saaten Union toleranţi la secetă!

Pe fața superioară a frunzei de porumb, din loc în loc, printre celulele epidermice se găsesc stomate, peri scurți și niște celule mari, cu pereții subțiri, necutinizați, numite celule buliforme. În condiții de secetă, aceste celule pierd apa, își micșorează volumul și duc la răsucirea frunzei spre epiderma superioară, determinând reducerea transpirației. Astfel, se mărește rezistența la secetă. Unii hibrizi de porumb din portofoliul Saaten Union au două rânduri de celule buliforme, iar altii au numai un rând. La hibrizii cu epiderma și cuticula mai groasă, evapotranspirația este mai mică, iar toleranța la secetă este mai bună.

Conform studiilor efectuate în România pentru Saaten Union, se evidențiază prezența hibridului OS 4014 în toate evaluările pozitive ale caracterelor morfoanatomice și a hibrizilor REPLIK și SURROUND în 3 dintre cele 4 evaluări pozitive ceea ce le conferă toleranță ridicată la stresul termic în special în intervalul Iunie – Iulie, încadrându-se în noul concept denumit  MAIZE DT – HIBRIZI TOLERANȚI LA SECETĂ sau hibrizii viitorului!.

Din portofoliul comercial, SUM 305, SUM 405 si SUR 307 se caracterizează prin faptul că prezintă toleranță ridicată la stresul hidric datorită prezenței unui singur rând de celule buliforme. Hibrizii prezintă un pronunțat caracter stay-green precum și un nivel al evapotranspirației redus.