Conferința Regională PNDR de la Buziaș

La cea de-a cincea Conferință Regională PNDR 2014-2020, desfăşurată în 18 octombrie 2018, la Buziaș, județul Timiș, s-a discutat despre schimbarea generațiilor în agricultură și întineririi populației mediului rural, temă de interes major pentru viitoarea Politică Agricolă Comună.

„Este crucial ca producția agricolă obținută de fermieri să fie procesată în țară pentru ca valoarea adăugată, locurile de muncă, taxele și impozitele să fie menținute în România. Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale a deschis o sesiune de primire a proiectelor investițiilor de procesare în care pot fi primite cereri până la o valoare totală de 400 milioane Euro. Sesiunea va fi activă până la sfârșitul lunii decembrie și am primit deja cereri de aproximativ 140 milioane Euro. Așteptăm în continuare potențialii beneficiari”, a afirmat Alexandru Potor, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

La eveniment au mai participat și reprezentanți ai Fondului de Garantare a Creditului Rural și ai Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, care au detaliat instrumentele financiare gestionate – aspecte de interes major în implementarea proiectelor finanțate prin PNDR 2014-2020, precum și condiții specifice de accesare a acestora.