Cultura de mur – o alternativă pentru afaceri de succes

Plantele de mur sunt obţinute cu ajutorul biotehnologiei, adică prin multiplicarea vegetativă în vitro, în laborator.

Murul Loch Ness este un soi de mur fără spini, originar din Scoţia. Fructele sale sunt foarte gustoase şi atrag prin luciul specific acestui soi. Cantitatea de fructe pe plantă poate atinge 3,6 kg şi poate fi cules începaând cu mijlocul lunii august până la primele îngheţuri.

Murul Chester este un soi fără spini foarte rezistent la boli şi îngheţuri. Fructele sale sunt mari, cu un gust bun şi dulce. Culoarea fructelor este de un negru strălucitor pretându­se foarte bine pentru consumul în stare proaspătă. Cantitatea de fructe obţinută pe o plantă poate ajunge până la 5­6 kg dacă planta a fost îngrijită corespunzător.

Murul Karaka Black este un soi cu spini, hibrid obţinut din încrucişarea Aurora cu hibrizii Comanche. Fructul este bine evidenţiat și este foarte ușor de cules. Fructul negru închis are o formă coniccilindrică­lungă, este foarte ferm și foarte lucios. Randamentul la Karaka Black este mare, aproximativ 15 t / ha. Sezonul de fructificare la Karaka Black este foarte lung, producând fructe de înaltă calitate, pentru șase până la opt săptămâni.