Cum puteţi să scoateţi tomate din… piatră seacă?

Agenția Națională a Zonei Montane anunță, conform deciziei nr.359/12.10.2020, obținerea de către Petricu Mihaela-Lidia Î.I. din Comuna Polovragi, a dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative ”produs montan” pentru următoarele produse: ROȘII, CASTRAVEȚI, ARDEI .

„Scoţi piatra din pământ şi plantezi răsadul”… aşa începe munca în solar pentru familia Petricu din Polovragi, judeţul Gorj. Deşi cultivate pe un teren impropriu legumiculturii, roşiile de aici aduc gustul copilăriei pe masa oltenilor.

Anul 2020 le-a adus soţilor Petricu un nou proiect de investiţii. O săptămână le-a luat construcţia celui mai recent solar care are 50 de metri în lungime! Costurile s-au ridicat la 10 mii lei, iar forţa de muncă a aparţinut membrilor familiei şi prietenilor. Două mii de răsaduri de roşii şi o mie de fire de ardei se bucură acum de cele mai bune condiţii în noul spaţiu protejat.

„La noi nu era o tradiţie de familie, nu prea se pretează zona în care suntem la producerea de legume, dar când am văzut că merge şi la noi, să zic aşa, aproape în vârful muntelui şi că avem desfacere locală, am spus: de ce nu?”, spune doamna Livia Petricu, producător de legume.

Polovragi este o comună în județul Gorj, Oltenia, România, formată din satele Polovragi (reședința) și Racovița. Se afla la jumătatea distantei dintre Târgu Jiu si Râmnicu Vâlcea.

Comuna Polovragi este așezată în Depresiunea Polovragi, depresiune situată în partea central sud-vestică a țării. Accesul în localitate se face foarte ușor, comuna fiind străbătută de DN67 (Târgu Jiu–Râmnicu Vâlcea) la sud și de drumul județean 665 desprins din  pe traseul Horezu – Vaideeni – Polovragi – Novaci – Bumbești Jiu.

Consumatorii de produse vegetale pot să contacteze familia Petricu la adresa din comuna Polovragi, sat Polovragi, str. Deceneu nr.28, județul Gorj sau să viziteze site-ul www.produsmontan.ro, site ce pune la dispoziție și promovează produsele montane ce au obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative ”produs montan”.