„De la Tehnologie la Farfurie”, un eveniment marca AIDER

În cadrul evenimentului „De la Tehnologie la Farfurie” organizat astăzi în localitatea 1 Decembrie, jud. Ilfov, Asociația AIDER şi-a propus să realizeze un schimb complex de experiență între specialişti şi fermieri.

Deschiderea manifestării i-a revenit preşedintelui AIDER, Arnaud Charmetant, care a vorbit despre evoluţia şi obiectivele asociaţiei. La rândul său, Alina Petrea a prezentat activităţile desfăşurările de AIDER pe parcursul anului 2018.

În continuare, reprezentanţii asociaţiei şi partenerii manifestării au oferit participanţilor tehnologiile testate de fermieri privind de culturile de leguminoase: Sorin Stănescu – Tehnologia aplicată pentru cultura de lucernă, Thierry Bourgoing – Tehnologia aplicată pentru cultura de linte, Nicolas Lefebvre – Tehnologia culturilor mixte grâu şi soia, Dan Zaviceanu – Tehnologia aplicată pentru amestecul de culturi de năut şi fasole, Petrus Aurel – Tehnologia aplicata pentru amestecul de culturi de mazăre şi camelină.

Prima intervenţie pe această temă a avut-o Laurant Palau, specialist leguminoase, care a ţinut să sublinieze importanţa tehnologiilor în acest sector. Despre impactul leguminoaselor asupra solului a vorbit Viorel Demian.

Punctele de interes ale evenimentului au fost generate de informaţiile legate de piaţa de desfacere pentru principalele leguminoase, de vizita la ferma Agro Total, la stația de condiționare năut și la fabrica de peleți, precum şi invitaţia specială din partea fermierului gazdă de a degusta berea din producţia proprie.