DuPont Pioneer și CasZyme colaborează pentru a avansa noile instrumente CRISPR-Cas de editare a genelor

DuPont Pioneer și recent înființata companie CasZyme, cu sediul în Vilnius, Lituania, au anunțat astăzi că au încheiat o colaborare pe mai mulți ani pentru a identifica și caracteriza noile nucleaze CRISPR-Cas. Scopul colaborării este de a oferi cercetătorilor CRISPR instrumente suplimentare pentru editarea genelor în toate aplicațiile.

În termenii acordului, Pioneer va oferi acces la vasta sa bibliotecă CRISPR-Cas, iar CasZyme va veni cu experiența și evaluările sale în biochimie pentru a caracteriza nucleazele Cas. Pioneer face parte din divizia Agricultura a DowDuPont.TM

Este un pas important în eforturile noastre de a descoperi, de a dezvolta si de a pune la dispozitia comunitățíi științifice globale instrumente unice pentru editarea genelor. Relația noastră cu CasZyme este în concordanță cu tradiția noastră de a colabora pentru găsirea de soluții ce au la bază știința pentru agricultorii și consumatorii din întreaga lume„, a declarat Neal Gutterson, vicepreședinte Cercetare & Dezvoltare pentru DuPont Pioneer.

 

Monika Kavaliauske, chief executive officer al CasZyme, a adăugat: „Noi credem că tehnologiile și abilitățile noastre aplicate în domeniul caracterizării nucleazelor de tip Cas vor genera valoare pentru cercetătorii și companiile din întreaga lume care practică editarea genică. Suntem extrem de mulțumiți și mândri de colaborarea cu DuPont Pioneer; aceasta ne va îmbunătăți cu siguranță șansele de reușită.”

Cu nucleaze suplimentare Cas identificate și caracterizate din întreaga lume microbiană, cercetătorii ar putea dobândi alte instrumente cu care să abordeze sistemul CRISPR-Cas, promovând inovația.

Pioneer aplică CRISPR-Cas ca metodă avansată în ameliorarea plantelor, pentru a dezvolta semințe cu o mai mare rezistență la mediu, cu productivitate și durabilitate ridicate. Compania a definit o serie de principii directoare referitoare la CRISPR-Cas, printre care înlesnirea accesului la proprietatea intelectuală (IP), capacitățile tehnologice, infrastructura și expertiza științifică proprii companiei pentru cei care doresc să dezvolte produse agricole prin utilizarea CRISPR-Cas.