EcoProtect S800- Maşina viitorului în viticultură

Marţi, 14 mai a.c NHR Agropartners a organizat la Ostrovit o demonstraţie cu utilajul EcoProtect S800 de la firma Gregoire din Franţa, aceeaşi companie care produce binecunoscutele combine de recoltat struguri.

Reducerea impactului pesticidelor asupra mediului şi al plantelor a devenit un subiect de mare interes pentru multe companii din domeniu. În această direcţie şi preocupată de introducerea unui mare număr de inovaţii şi de reducerea impactului pesticidelor asupra mediului şi a plantelor, dar şi a reducerii remanenţei acestora în hrana populaţiei, firma Gregoire a realizat şi perfecţionat în ultimii ani maşina EcoProtect S800 pentru tratamente filtosanitare în vii, care poate recupera un procent important din soluţie.

Maşina EcoProtect are un sistem de pulverizare pe ambele părţi ale rândului şi o cortină de aer pentru reducerea derivei, dar şi un sistem de recuperare a surplusului de soluţie. Aceasta răspunde perfect aşteptărilor utilizatorilor în ceea ce priveşte eficienţa şi reducerea costurilor tratamentelor fitosanitare, dar şi în privinţa protecţiei mediului.

Printre avantajele oferite de această maşină se regăsesc: calitatea optimă de aplicare a tratamentului pe ambele feţe ale rândului, eliminarea completă a derivei datorită sistemului de două cortine de protecţie care îmbracă fiecare rând, viteza de aplicare ridicată (5-9 km/h), reducerea riscului de deteriorare prin lovire, datorită modulelor suple gonflabile incasabile, recuperarea excedentului de soluţie printr-un sistem simplu şi eficient, atomizarea şi repartizarea perfectă a produsului. Maşina este concepută pentru reducerea dozei, utilizarea unei concentraţii mai mari a soluţiei şi o aplicare optimă indiferent de condiţiile atmosferice.

Astfel, această maşină asigură: aplicarea unei cantităţi maxime de substanţă activă recuperând excedentul de soluţie, realizându-se o  economie importantă de substanţă activă în funcţie de faza vegetativă în care se află cultura în momentul tratamentului, reducerea cu până la 17% a dozei de produse fitosanitare încă de la prepararea soluţiei, recuperarea până la 80% din soluţie la primele tratamente şi 10% la ultimele tratamente. Concluzionând, putem spune că EcoProtect este maşina viitorului în viticultură, realizându-se economii importante, creşterea calităţii tratamentelor şi reducea impactul pesticidelor asupra mediului.