Expoziția „Republica Moldova prezintă”, la cea de a II-a ediție

În perioada 14-16 iunie, în Piața Sfatului din orașul Brașov  a avut loc Expoziția „Republica Moldova prezintă”, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Primăria județului Brașov în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului. Circa 100 de companii din Republica Moldova și-au prezentat produsele la cea de a II-a ediție a acestei manifestări.

Expoziția a întrunit companii din sectorul vinicol, producători de mărfuri și prestatori de servicii din toate sectoarele economiei naționale, reprezentanți din domeniul agroalimentar și textil, întreprinderi mici și mijlocii, gospodării țărănești, meșteșugari, companii din stânga Nistrului.

Potrivit Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), evenimentul are drept scop facilitarea schimbului de experiență și bune practici, crearea celor mai favorabile condiții de interacțiune și colaborare, promovarea imaginii Republicii Moldova și amplificarea relațiilor comercial-economice cu România.

Prin acest eveniment ne propunem să contribuim la consolidarea și îmbunătățirea relațiilor economice dintre companiile din Republica Moldova și potențiali parteneri din România, prin încurajarea competitivității produselor și serviciilor, prin crearea unei platforme de discuții și prezentarea oportunităților de cooperare”, a declarat la inaugurarea expoziției președintele CCI, Sergiu Harea.

Programul evenimentului a inclus expoziția propriu-zisă, diverse întrevederi care le-au permis agenților economici autohtoni să stabilească relații de colaborare cu potențialii parteneri dar şi master class pentru Horeca organizat de către Oficiul Național al Viei și Vinului susținut de Președintele Asociației Somelierilor din Moldova.