FENIX FO – Cultivator Universal

Noul cultivator universal semi-purtat FENIX FO este proiectat precum un utilaj pe 3 rânduri cu axă integrată. Dispunerea axei reduce semnificativ raza de virare la capăt de rând. Un alt avantaj este ultimul rând de dinți dispuși într-o singură linie, care asigură distribuirea uniformă

Implementul este echipat cu un proțap ranforsat datorită cilindrului hidraulic cu un acumulator pe bara de tracțiune. FENIX poate fi conectat și cu tractoare cu putere mică, obținând în același timp o calitate excelentă a lucrării.

Mai mult, utilajul este echipat cu roți anterioare duble, controlate hidraulic, care asigură stabilitatea cadrului lateral. În funcție de configurația utilajului, pot exista 3 sau 4 rânduri de dinți cu geometrie constantă, iar fiecare dinte este securizat cu protecție non-stop orizontală. Acești dinți pătrund ușor în sol și lucrează bine și în solurile grele.

 

FENIX FO este echipat cu lame de nivelare sau discuri rotative în spatele dinților. În combinație cu bara de nivelare montată în fața tăvălugului posterior, acestea nivelează perfect suprafața terenului înainte de compactarea finală. Fermierul poate alege tăvălugul în funcție de tipul de sol pe care îl exploatează.

Cultivatorul universal FENIX FO este potrivit pentru pregătirea patului germinativ pe terenuri cu o cantitate mare de resturi vegetale sau direct în miriște la o adăncime de lucru începând de la 5 cm și până la 35 cm. Utilajul poate lucra fără probleme și în condiții de umiditate ridicată. Inițial, va fi fabricat în două lățimi de lucru, 5 și 6 metri, iar primele utilaje vor fi disponibile pentru comandă pentru sezonul de primăvară 2020.