Fertilizatorul PRIMO, noul distribuitor de îngrășământ

Evoluția tehnologică în domeniul fertilizării a dus la un proces de design al liniei de distribuitoare de îngrășământ realizat în întregime de MASCHIO GASPARDO. Distribuitorul PRIMO este disponibil într-o versiune: PRIMO EW cu celule de cântărire și ajustări ale setărilor electronice.

Inima mașinii este reprezentată de sistemul de distribuție care este format dintr-un agitator cu rotor cu vibrații care transportă îngrășământul la punctul de cădere fără a zdrobi produsul. Cantitatea distribuită este gestionată de 2 obloane care glisează unul pe celălalt: cel de deasupra ajustează doza care urmează să fie distribuită și cel de jos, cu un efect rapid datorat unui motor electric mai rapid, deschide și închide canalul de cădere pentru a reduce pierderile la capăt de rând și în timpul manevrelor. Canalul de îngrășământ are o formă specifică cu trei lobi pentru o distribuție mai omogenă chiar și la rapoarte foarte scăzute. Este posibilă anticiparea sau amânarea punctului de cădere a îngrășământului pe disc pentru a regla fin modelul de distribuție.

PRIMO EW este echipat cu un sistem electronic de cântărire care permite fermierului să controleze cantitatea de îngrășământ în buncăr în timp real și să ajusteze doza de îngrășământ per zonă de unitate.

PRIMO este disponibil cu o lățime de BUNCĂR: 2,85 m, cu trei extensii de buncăr pentru a acoperi toate cerințele până la 3,210 L (5 saci ÎNGRĂȘĂMÂNT BB), și două discuri pentru a varia lățimea de distribuție: respectiv 12-21 m și 21-36 m.

În 2019 MASCHIO GASPARDO a dezvoltat noul DISTRIBUITOR APP “Spreader Smart Set” pentru a ajuta fermierul să își seteze propriul îngrășământ prin intermediul telefonului mobil. Este necesar să introduceți detaliile  îngrășământului și modelul de distribuție pentru a obține parametrii corecți pentru a seta distribuitorul și o scurtă recapitulare a specificațiilor distribuitorului de îngrășământ.

De asemenea, utilizatorul poate să își salveze setările preferate pentru a reporni mașina ușor ori de câte ori este necesar.

ȘTIRI: în timpul Agritechnica, MASCHIO GASPARDO își va prezenta noua versiune PRIMO EW ISOBUS. Software-ul a fost dezvoltat integral de echipa noastră de ingineri de software. Permite utilizatorului să regleze toate setările de înaltă precizie pentru a atinge modelele de distribuție de calitate de top: debit variabil (VR) și controlul secțiunii.

PRIMO EW LĂȚIME TRANSPORT (cm)  

CAPACITATE BUNCĂR (l)

 

ÎNĂLȚIME ÎNCĂRCARE

(cm)

 

LĂȚIME DE LUCRU

(m)

 

SARCINĂ UTILĂ (kg)

 

MASĂ PROPRIE PRIMO EW (kg)

314 285 1350 109 12 – 36 3200 528
320 1970 124 562
326 2590 139 596
332 3210 154 650