Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus’’, o sărbătoare așteptată de toții vrâncenii

Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus’’ este deja un eveniment de tradiție și o sărbătoare așteptată de toții vrâncenii.

În perioada 5-8 octombrie 2017, localitatea Focșani, județul Vrancea a găzduit cea de a XXV-a  ediție a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus’’.

Pentru patru zile, capitala Viei și Vinului a reunit mai mulți producători locali de vinuri care și-au prezentat licorile din producția proprie. Zona Vrancei este considerată una dintre cel mai importante areale viticole ale României.

La eveniment a fost prezent și Petre Daea, ministrul Agriculturii, care a profitat de ocazie și a discutat cu viticultorii prezenți.

” Îmi face plăcere să vin într-un judeţ care este un etalon pe viticultura din România. Vrancea este judeţul cu cea mai mare suprafaţă și unde au început investiţiile și respectiv obiectivele îndreptate spre sectorul viticol. Trebuie să vă reamintesc, că sistemul antigrindină a fost cea mai bună pavăză pentru cultura de viță de vie. Astăzi sunt foarte bucuros că în urma discuțiilor cu producătorii vrânceni mi-a fost confirmată, încă o dată, eficiența sistemului antigrindină pentru calitatea producției. Am aflat că în Vrancea producţia viticolă a fost bună şi calitatea pe măsură. În opinia mea este important faptul că există reale investiții care vizează promovarea culturii viței de vie, emblema județului Vrancea. Felicitări tuturor fermierilor și viticultorilor care şi-au legat viaţa de acest aliment şi ne dă nivelul de reprezentare pe care îl merităm”, a declarat, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul festivalului s-au desfășurat trei evenimente importante. Primul a fost Concursul Național de Vinuri Bachus, ediția a VIII-a, organizat sub patronajul Consiliului Județean Vrancea. Apoi a urmat în cea de a doua zi, Lecția deschisă de degustare, unde vrâncenii au avut ocazia de a învăța cum să deguste vinul de la somelierii consacrați prezenți. Evenimentul „Drumul Podgoriilor Vrâncene pe Bicicletă’’, ajuns la cea de a III-a ediție a avut ca obiectiv principal promovarea obiectivelor turistice, a peisajelor și tradițiilor județului. Cicliștii participanți au avut ocazia de a descoperi farmecul uneia dintre cele mai frumoase și reprezentative podgorii din România.