Finanţări agricole pentru fermieri

Meseria de agricultor este, poate, cea mai veche meserie din lume şi, cu siguranţă, una dintre cele mai importante. Agricultura produce hrana, iar hrana ne este indispensabilă. Indispensabile sunt şi resursele financiare care să susţină activitatea agricolă. Fie că este vorba de un mic agricultor, sau o mare fermă agricolă, Banca Transilvania pune la dispoziţie credite care sa ajute producătorii agricoli în munca de zi cu zi sau în modernizarea practicilor din agricultură. Din suma primită se pot achita ORICE cheltuieli ale fermei.

Creditele APIA se acordă, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice, pe baza subvenţiilor pe suprafaţă (SAPS), precum şi a subvenţiilor pentru bunăstarea animalelor (păsări, porcine).

Dacă au credite, fermierilor li se poate acorda o prefinanţare pe baza subvenţiei APIA încasată în anii anteriori, înainte de eliberarea adeverinţei pentru anul de subvenţionare.

Valoarea creditului este:

  • pentru persoane fizice: suma minimă este de 2.000 lei şi maxim 85% din subvenţia pe suprafaţă rămasă de încasat de la APIA.
  • pentru persoane juridice: suma minimă este de minim 2.000 lei, maxim 90% din subvenţia pentru bunăstarea animalelor rămasă de încasat de la APIA şi maxim 85% din subvenţia pe suprafaţa rămasă de încasat de la APIA.

Durata creditului – până la plata subvenţiei de către APIA.

Modalitatea de rambursare – se face integral în momentul încasării sumelor cuvenite de la APIA.

Dobânda – este variabilă pe toată perioada: Robor 6M + marja de 2,0 % şi se actualizează trimestrial.