Gripa aviară detectată în Nordul Germaniei

Germania a confirmat apariția focarului de gripă aviară înalt patogenă (HPAI) de subtip H5N6 la o fermă de păsări în Germania de Nord. Autoritățile veterinare au pus restricții asupra păsărilor de curte în zonele afectate imediat.

Germania a confirmat apariția focarului de gripă aviară înalt patogenă (HPAI) de subtip H5N6 într-o fermă de păsări de curte cu 35 pui, 7 gâște, 13 rațe și 2 curcani, pe insula Süderoog din Marea Nordului, în data de 21 martie 2018. Autoritatea responsabilă a luat măsurile prevăzute în Directiva 2005/94 / CE. A fost stabilită o zonă de protecție cu o rază de trei kilometri și o zonă de supraveghere cu o rază de zece kilometri.

Aceasta este prima dată când subtipul H5N6 a fost detectat la o fermă de păsări din Germania. De la începutul anului, au existat o serie de detectări HPAI H5N6 la exploatațiile de păsări sălbatice și păsări de curte, în special în nordul Europei. Cazuri au fost raportate, de asemenea, în Anglia, Olanda, Suedia, Bulgaria, Danemarca și Irlanda.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*