Hibridul de floarea soarelui PARAISO 102 CL, numărul 1 în vânzări în portofoliul Saaten Union

Unul dintre hibrizii companiei Saaten Union România care face parte din sistemul de cultură Clearfield este Paraiso 102 CL. Acesta se remarcă prin stabilitate şi robusteţe, având un potenţial foarte bun de producţie în diferite zone pedoclimatice. De asemenea, hibridul este caractetizat de o foarte bună toleranţă la bolile florii soarelui, precum şi la secetă şi arşiţă.

Perioada de vegetaţie a hibridului este de 109-114 zile, iar densitatea recomandată la neirigat este de 60.000 pl/ha. Paraiso 102 CL prezintă rezistenţă la erbicidele care conţin substanţa activă Imazamox.

În ceea ce priveşte morfologia plantei, aceasta are o vigoare foarte bună la răsărire, o înălţime medie a de 160-165 cm, frunza este mare, slab gofrată, iar poziţia calatidiului este aplecată.

Caracteristicile de producţie ale hibridului Paraiso 102 CL sunt: masa hectolitrică 40-42 grame, conţinut de ulei 47-50% şi MMB 50-55 grame. Toleranţa la boli este medie la Putregaiul alb (Sclerotinia Sclerotiorum) şi Pătarea brună (Phomopsis), are o foarte mare rezisteţă la toate rasele din România ale Manei (Plasmopara Halstedii), fiind sensibil la Lupoaie (Orobanche spp).