Hibrizii Caussade Semences au înregistrat rezultate foarte bune la Ziua Porumbului de la Iaşi

Caussade Semences este compania multinaţională cu cel mai mare portofoliu de specii de cultură, în număr de 50, dintre care amintim porumb, floarea-soarelui, rapiţă, sorg, grâu, orz, orzoaică, ovăz, triticale, secară, soia, mazăre, lupin, sfeclă, lucernă, festucă şi golomat.

Mihail Șerban, director de marketing al companiei Caussade Semences, a subliniat faptul că hibrizii din potofoliul companiei şi-au confirmat performanța atât în loturile de testare, cât și în fermele producătorilor agricoli.

“Echipa Caussade Semences prezentă aici este pregătită să ofere informaţii complete privind genetica şi produsele inovatoare promovate de companie. Platformele noastre comerciale, loturile de testare şi participarea la cele două ediţii dedicate Zilei Porumbului, de la Orezu şi Târgu Frumos, sunt dovada că soluţiile pe care le oferă compania Caussade Semences fermierilor sunt rezultatul unei genetici performante. Hibrizii prezentaţi de noi în lotul demonstrativ de la Iaşi sunt: Hi Corn CS 350 – FAO 350, Loubazi – FAO 350, Basmati – FAO 380, Topkapi – FAO 380 şi Querci CS, grupa FAO 420.

Scopul nostru este să le oferim fermierilor soluţiile optime pentru culturile lor, în funcţie de condiţiile pedoclimatice, de necesităţi, dar şi de posibilităţi. În această platformă de testare, lider a fost noul hibrid Topkapi care înregistrat rezultate extraordinar de bune pe grupa sa de maturitate, respectiv 14.209 kg/ha producţie STAS. El a fost urmat de Hi Corn CS 350 cu 13.990 kg/ha. Acest produs este un concept creat din 2 hibrizi cu maturități diferite, în ideea de a mări perioada de înfloririt și a evita astfel pierderile cauzate de arșiță. Pe locul trei s-a poziţionat Querci CS cu 13.932 kg/ha, un hibrid de top dedicat culturii de porumb pentru boabe. Rezultatele obţinute de noi în acest tip de competiţie demonstrează că hibrizii companiei Caussade Semences performează”, a precizat Mihail Şerban.