Îmbunătățirea calității solului poate încetini încălzirea globală

Mijloacele low-tech de îmbunătățire a calității solului în ferme din întreaga lume ar putea reduce cantități semnificative de carbon din atmosferă și ar încetini ritmul schimbărilor climatice, potrivit unui nou studiu al Universității din California, Berkeley.

Cercetătorii au descoperit că practicile bine gestionate din agricultură, cum ar fi plantarea culturilor de acoperire, optimizarea pășunatului și a însămânțării leguminoaselor pe terenurile de pescuit, dacă ar fi instituite la nivel global, ar putea capta suficient carbon din atmosferă și ar putea constitui o contribuție semnificativă când vine vorba de ţintele încălzirii globale.

Scopul lor inițial a fost acela de a determina dacă astfel de practici ar putea reduce temperaturile globale cu cel puțin 0,1 grade Celsius (0,18 grade Fahrenheit). Aceasta este o zecime din obiectivul Grupului Interguvernamental privind Schimbările Climatice de a limita creșterea medie a temperaturii globale între acum și anul 2100 până la 1 grad Celsius (1.8 ° F) sau 2 ° C (3.6 ° F) „peste temperaturile dinaintea revoluţiei industriilor.

Când se combină cu reducerea agresivă a emisiilor de carbon – cel mai bun scenariu pentru limitarea încălzirii de la schimbările climatice – studiul a constatat că o gestionare îmbunătățită a agriculturii ar putea reduce temperaturile globale cu 0,26 grade Celsius – aproape jumătate de grade Fahrenheit – până în 2100.

„Fiind cineva care lucrează pentru securizarea carbonului de multă vreme, am avut întotdeauna această întrebare în mintea mea. Sechestrarea în sol va face diferența cu schimbările climatice la scară globală? ” a declarat autorul principal al studiului Whendee Silver, profesor de ştiinta mediului, politica şi management la UC Berkeley. „Am descoperit că există o gamă largă de practici care pot fi desfășurate la scară largă, care ar putea avea un impact global detectabil”.