Îngrăşământul AGROBION- un produs al cercetării româneşti

Fabrică AGROBION a fost înființată în anul 2015 pe bază unui proiect științific de elaborare și implementare a nanotehnologiilor în agricultura. Acest proiect științific a fost inițiat și condus de dr. inginerul Alexei Corcimari, specialist în electrochimie și structuri nanomoleculare. În anul 2016, în urmă unei colaborări științifice cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului-ICPA București și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică-ICCF au fost efectuate teste și analize chimice care au condus la aprobarea de către Comisia Interministerială a primului îngrășământ nanotehnologic AGROBION.

Îngrăşământul AGROBION a fost catalogat de această Comisie ca RO-ÎNGRĂȘĂMÂNT. Tehnologia de obținere a microelementelor conținute în îngrăşămantul AGROBION a fost apreciată cu medalii de aur, argint, bronz și cu diplome la mai multe expoziţii și forumuri internaţionale. Autorul proiectului AGROBION dr.ing. Alexei Corcimari a fost decorat cu „Leonardo Da Vinci” pentru elaborarea acestei tehnologii. Fabrică AGROBION produce și comercializează îngrășământul AGROBION pe piața din România, Republica Moldova și în paralel efectuează teste în 7 țări ale lumii. În anul 2017 reprezentanții fabricii AGROBION au fost invitați la cel mai mare Forum European de producători de îngrășăminte Argus Europe Fertilizare 2017 din Spania.

Proiectul AGROBION continuă activitatea de cercetare, elaborare și promovare a tehnologiilor, care conduc la o creștere a producției culturilor, la îmbunătătirea și protecția solului și a apelor, producerea produselor BIO și dezvoltarea ecologică a agriculturii având ca scop îmbunătăţirea mediului înconjurător și a sănătătii omului. Acest proiect elaborează concepte care au ca scop reducerea consumului energetic și financiar al agricultorilor.