Îngrăşăminte care dau startul răsăririi culturilor de cereale păiose de toamnă

A sosit toamna şi este bine ca fermierii să nu rateze momentul aplicării celor două îngrăşăminte care dau startul răsăririi culturilor de cereale păiose de toamnă şi o absorbie mai bună a apei din sol, dar numai acolo unde a plouat şi există umiditate optimp în sol. Cele două îngrăşăminte recomandate de Alcedo sunt:

StartMAX EPE (Enhanced Phosphorus Efficiency) (12% N; 43% P2O5; 9% SO3; 0,8% Zn) este fertilizantul starter microgranulat, cu fosfor stabil în soluţia solului, ce se solubilizează treptat, fiind disponibil pentru plante pe o perioadă mai lungă, recomandat în special pe solurile neutre sau alcaline.  Produsul asigură o aprovizionare bună a plantelor cu fosfor, în momentul în care acestea au cea mai mare nevoie faţă de acest element. Faţă de formulele standard, StartMAX EPE stimulează dezvoltarea viguroasă a rădăcinilor şi absorbţia crescută a cationilor din sol (calciu, magneziu, fier, mangan, zinc).

FertiGROW Starter NP MicroMIX (12% N; 40% P2O5; 2% MgO; 3% S; 0,3% B; 0,2% Mn; 2% Zn) este deosebit faţă de celelalte îngrăşăminte microgranulate deoarece, pe lângă N şi P, conţine magneziu, sulf, zinc, bor şi mangan, într-o combinaţie echilibrată, pentru un start optim al plantelor. Aplicând FertiGrow Starter NP MicroMIX, sistemul radicular se dezvoltă mai rapid, creşte rezistenţa la atacul bolilor şi al dăunătorilor, iar plantele capătă o capacitate mai mare de absorbţie a apei şi a substanţelor nutritive din sol.