Inovațiile BEDNAR de la AGRITECHNICA 2019

Cu ocazia expoziției internaționale de la Hanovra, Germania compania BEDNAR a adus o serie de noutăți și o gamă de produse extinsă. O parte din noile produse vor fi disponibile spre vanzare încă din prima zi de expoziție, iar altele sunt prezentate sub formă de concept și vor fi introduse pe piață imediat ce testarea lor se va încheia.

SWIFTERDISC XE_PROFI – Grapă cu discuri cu lățime de lucru mare

Grapa cu discuri SWIFTERDISC XE_PROFI a fost prezentată pentru prima dată la Târgul Internațional SIMA 2019. Conceptul prezentat este disponibil acum spre vanzare dupa ce a trecut cu succes testele din câmp.

Un mare avantaj al acestui utilaj este simplitatea si confortul controlului electro-hidraulic pentru toate funcțiile disponibile din cabina tractorului (EH-Set), ceea ce ajută foarte mult operatorul. Utilajul este ISOBUS și se conectează la tractor folosind doar 3 furtune.

Operațiunea de pliere/ depliere nu mai este o problema. Aceste funcții sunt complet automate. Operatorul are posibilitatea să plieze sau deplieze utilajul cu o simplă apăsare de buton din cabina tractorului cu ajutorul monitorului ISOBUS. Toți parametrii utilajului pot fi configurați cu ușurință din monitor chiar și în timp ce utilajul este în lucru. Sistemul de control facilitează configurarea corectă a utilajului.

Grapa cu discuri SWIFTERDISC XE_PROFI suportă și funcția ISOBUS Task Controller, prin intermediul căreia se setează automat adâncimea de lucru conform unei hărți deja configurată. În același timp există posibilitatea de a salva adâncimea de lucru a utilajului în fiecare punct din terenul lucrat. Multumită funcției ISOBUS Section Control este posibilă ridicarea și coborarea utilajului automat la capăt de rând. Caseta de control afișează statistici în ceea ce privește orele de lucru, suprafața lucrată și productivitatea utilajului.

Ghidarea directă a utilajului pe axa tractorului este asigurată de axa de transport montată înainte de discurile de lucru și de dispunerea lor în formă de X. SWIFTERDISC XE_PROFI poate fi echipat cu discuri cu diametru de 520 mm sau 560 mm, cu o grosime de 6 mm. Protecția discurilor este datorată sistemului cu blocuri de cauciuc ce nu necesită mentență. Utilajul poate fi echipat cu un tăvălug anterior de tăiere sau o bară de nivelare cu reglare hidraulică.

Designul SWIFTERDISC XE_PROFI permite întoarcerea utilajului la capăt de rând pe axa de transport, pe roțile de suport duble și pe tăvălugul posterior pe doua rânduri. Acest sistem reduce tensiunea în cadre și îmbinări, crescând astfel durata de utilizare a utilajului. De asemenea, designul facilitează un transport ușor, în siguranță pe șosele conform normelor europene.