Inovațiile Michelin ajută fermierii să facă față provocărilor agriculturii durabile

Michelin în parteneriat cu AIDER a organizat pe 21 septembrie, în satul Coslogeni, Călăraşi un eveniment dedicat interacțiunii dintre liderii de opinie din industria agricolă din România şi experții în tehnologii agrare, dar şi prezentării unor soluții concrete pentru o agricultură sustenabilă şi o creştere profitabilă.

În cadrul evenimentul, experții Michelin au prezentat, printr-o serie de demonstrații, cum folosirea anvelopelor potrivite, cu tehnologii inovatoare încorporate şi o presiune corectă pot aduce beneficii de impact pentru fermieri şi industrie, precum economii substanțiale de carburant, reducerea compactării solului dar şi o creştere a productivității. Toate demonstrațiile live au avut la bază inovația revoluționară MICHELIN Ultraflex Technology încorporată de anvelopele Michelin pentru utilaje agricole. Această tehnologie permite anvelopelor agricole Michelin să ruleze la presiune scăzută pentru a îmbunătăți protecția solului și, astfel, pentru a stimula randamentul culturilor.

“Michelin consideră că inovaţia este soluţia pentru a face faţă principalelor provocări cu care se confruntă industria agricolă. Avem nevoie de tehnologii agricole care sunt atât productive, cât şi ecologice, protejând mediul şi solul. Atât prin MICHELIN Ultraflex Technology dar şi prin toate activităţile sale agricole în jurul lumii, Michelin se concentrează pe o logică şi un scop unic: agricultură durabilă pentru a sprijini mai bine nevoile planetei”, a declarat Alexandra Drăgan, Operational Marketing Manager anvelope AGRO, Michelin Europa Centrală şi Turcia. Astfel, au fost realizate 3 demonstrații pentru a sublinia beneficii extrem de importante pentru fermieri:

  1. Economie de carburant – Demonstrație tehnică prin care se dovedeşte impactul folosirii presiunii corecte în anvelopele agricole asupra consumului de carburant.
  2. Reducerea compactării solului – Demonstrație tehnică prin care se dovedeşte impactul folosirii presiunii corecte în anvelopele agricole asupra tasării solului.
  3. Maximizarea amprentei la sol – Demonstrație tehnică prin care se dovedeşte impactul folosirii presiunii corecte în anvelopele agricole asupra amprentei la sol.

Amprenta la sol poate cauza de fapt o tasare a solului sub consecinţa presiunii exercitată de utilaj. Practic, cu cât amprenta la sol este mai mare, respectiv suprafaţa anvelopei în contact cu solul este mai mare, tasarea solului este mai redusă. Anvelopele Michelin folosite la presiunea recomandată au o suprafaţă de contact mult mai mare cu solul şi astfel reduc tasarea acestuia. Aspectul tasării solului este foarte important pentru agricultori, întrucât acesta influenţează producţia la hectar ce poate fi redusă cu până la 4% datorită tasării excesive. De asemenea, printr-o suprafaţă mai mare în contact cu solul, se măreşte tracţiunea şi se micşoreză patinajul, ceea ce determină o economie de carburant.

O provocare pentru agricultura la nivel mondial: CREŞTEREA SUSTENABILĂ

Michelin s-a angajat să susţină o activitate agricolă durabilă atunci când a început producţia anvelopelor folosind tehnologii avansate, precum MICHELIN UltraFlex, care nu are echivalent pe piaţa actuală. Anvelopele ce folosesc această tehnologie limitează compactarea solului şi optimizează randamentul culturilor. Aceste anvelope pot reduce costul de operare datorită reducerii consumului de combustibil şi creşterii duratei de utilizare. Grupul Michelin și-a mobilizat toată tehnologia în sprijinul agricultorilor, oferindu-le acces la o gamă largă de anvelope cu presiune scăzută care acoperă toate nevoile lor de la începutul până la sfârșitul ciclului de recoltare:

  • Pentru tractoare: MICHELIN XeoBib, AxioBib, AxioBib 2 și YieldBib.
  • Pentru combine de recoltat: MICHELIN CerexBib.
  • Pentru pulverizatoare și echipamente de cultură: MICHELIN SprayBib.
  • Pentru remorci: MICHELIN CargoXBib

Anvelopele MICHELIN Ultraflex sunt variabila de bază în următoarea ecuație:

Presiune redusă = compactare redusă = protecție sporită a solului= randamente mai mari = productivitate îmbunătățită

Pentru a promova o agricultură durabilă prin intermediul celor mai inovative tehnici şi schimburi de bune practici, Michelin a încheiat un parteneriat cu AIDER – Asociaţia pentru Agricultură Integrată Durabilă Economic Rentabilă – pentru a facilita organizarea de întâlniri precum cea de azi, între liderii industriei agricole, şi pentru a sprijini obţinerea şi împărtăşirea soluţiilor durabile pentru industrie