ISH 510 W – porumbul alb fără gluten din portofoliul Saaten Union!

Porumbul alb ISH 510 W din portofoliul Saaten Union România are proprietăţi nutriţionale net superioare celui galben, având la vânzare un preţ cel puţin de trei ori mai mare decât cel pe care reuşesc să îl încaseze de obicei fermierii români pentru porumbul convenţional. Este cultivat în special pentru producția de făină din care se obțin pastă fără gluten.

Compoziţia chimică a porumbului alb este mult diferită față de cea a porumbului convenţional. Are un nivel foarte ridicat de fibre dietetice, precum și o cantitate bună de potasiu, vitamina C, fier, magneziu, diferite vitamine B, cupru, seleniu și fosfor. Este mai bogat în amidon şi în aminoacizi esenţiali față de porumbul convențional, iar făina procesată din acest porumb este folosită ca ingredient în toate preparatele fără gluten.

ISH 510 W prezintă un sistem radicular foarte puternic, bine ancorat în sol. Știuletele are 16/18 rânduri de boabe, iar masa hectolitrică este de 78 kg/hl. Tolerează foarte bine seceta, pierderea apei din bob este foarte bună, iar vigoarea la răsărire este excelentă.