LG Agrility – soluţie de agricultură de precizie ideală pentru maximizarea profitului la hectar

Într-o lume în care digitalizarea și agricultura de precizie capătă un rol din ce in ce mai important în viața de zi cu zi a fermierilor, Limagrain România îşi propune să vină în întâmpinarea partenerilor cu un nou serviciu LG AGRILITY.

LG AGRILITY este o platformă digitală destinată exclusiv fermierilor din România pentru maximizarea profitului la hectar. Prin LG Agrility, fermierii pot personaliza cultura în funcţie de caracteristicile agropedologice și climatice ale suprafețelor de teren din fermă. Agrility reuşeşte să definească şi să delimiteze suprafeţele cu probleme, în timp ce softul generează o hartă ce se încarcă în computerul tractorului, incluzând şi o bandă de martor cu densitatea uzuală din exploataţie.

Easy VR este primul serviciu care se regăsește pe această platformă și plecând de la denumirea acestuia Easy VR (Easy Variable Rate), vine în sprijinul fermierilor pentru alegerea unei densități optime de semănat a hibrizilor de porumb LG pentru fiecare zonă diferită din parcelă. Mai mult, cu ajutorul aplicației ce folosește imagini din satelit, fermierii pot vedea evoluția estimărilor de producție.

Beneficiile LG AGRILITY

  • permite zonarea terenului, făcând recomandări de densitate a plantelor;
  • permite elaborarea unor recomandări în funcţie de hibrizii LG, în primul rând, în funcție de potenţialului genetic al hibrizilor de porumb din portofoliu;
  • permite optimizarea utilizării echipamentelor şi în final, asigură o productivitate ridicată;
  • are o componentă pe calculator, un site, pe care fermierul îl accesează, cât şi o componentă pe telefon, sub formă de aplicaţie, ce permite verificarea situaţiilor direct din câmp;

Platforma LG Agrility a fost lansată pe 29 iulie 2019, în cadrul evenimentului desfășurat în localitatea Ciocârlia de Sus, județul Constanța, la ferma Dramitos în prezenţa a peste  250 de fermieri și specialiști.

„LG Agrility este un program pentru care am făcut studii și teste de mai bine de doi ani în mai multe ferme din România. Sistemul inteligent de prelucrare a datelor prin includerea tuturor factorilor care pot influența producția conduc, în cazul culturilor semănate cu Easy VR, la recolte care pot fi chiar și cu 20% mai mari” , declarat Roxana Pastuhov, marketing manager LG România.

Creată acum trei sferturi de secol în Franța, compania Limagrain a fost fondată de agricultori și a rămas condusă de agricultori de-a lungul întregii sale existențe, până astăzi. Datorită acestui lucru, dar și cercetării continue și muncii de pionierat în biotehnologiile vegetale, Limagrain a devenit încă de la început populară printre fermierii, inițial din Europa, apoi din întreaga lume, care și-au văzut nevoile satisfăcute de un portofoliu mereu inovativ și actual, creat pentru profit.

În Europa, marca LG deţine locul 3 la floarea-soarelui, iar recent, LG Architect a fost desemnat cel mai cultivita hibrid în Europa în anul 2019. Astăzi, compania este al patrulea producător de semințe la nivel mondial, cu filiale în 56 de ţări şi vânzări în mai mult de 155 de ţări, cu peste 1o.000 de angajați. Mai mult, 74% din vânzările Limagrain au loc în afara Franței.

Uzina de producţie din Franţa este una dintre cele mai mari din lume, iar compania deține una din cele mai puternice reţele de cercetare din Europa, având 120 de centre și puncte de cercetare răspândite în întreaga lume.

Efortul LG de a adapta produsele la nevoile reale ale fermierilor, precum și investițiile în cercetare (14% din cifra de afaceri investiți anual în cercetare), au dus la un portofoliu divers de produse create pentru profit, dar și la un portofoliu de realizări semnificative pentru agricultură:

  • compania LG a fost prima care a produs porumb semănând seminţe din aceeaşi plantă mamă sub folie de plastic, pentru a adapta perioadele de fecundare;
  • cercetarea genetică a varietăților timpurii și foarte timpurii a permis dezvoltarea cultivării porumbului în nordul Europei.

Portofoliul LG actual este unul creat pentru profit inclusiv prin diversitatea sa răspunde deopotrivă la:

  • cerințele legate de alimentația umană și animală;
  • cerințele privind utilizarea industrială, prin cele șapte specii ce constituie activitatea de astăzi: porumbul, floarea-soarelui, grâul, orzul, rapița, mazărea și plantele furajere.

Compania LG crede în inovație, își propune să înlesnească accesul fermierilor la progres, să respecte diversitatea agricolă, având ca misiune principală de a contribui la dezvoltarea unei agriculturii sustenabile, pentru a veni în întâmpinarea provocărilor viitorului (producția de hrană pentru 10 miliarde de oameni în anul 2050).