Magiunul de prune Topoloveni a fost inclus în Registrul Național al Mențiunilor Nutriționale și de Sănătate!

Magiunul de prune Topoloveni a intrat în Registrul Național al Mențiunilor Nutriționale și de Sănătate, sub numărul de înregistrare 1360, se precizează în comunicatul companiei.

Calitatea acestuia și beneficiile lui pentru sănătate au fost astfel recunoscute o dată în plus. Mențiunea nutrițională „fară adaos de zahar” a fost obținută de către magiunul de prune Topoloveni după un proces riguros de verificare a efectelor benefice ale produsului asupra sănătății consumatorilor și după avizele științifice ale instituțiilor UE abilitate se mai menționează în comunicat.

Utilizarea mențiunilor nutriționale și de sănătate este un demers al Comisiei Europene (Regulamentul CE 1924/2006) care are drept scop încurajarea stilului de viață sănătos și, de asemenea, corecta informare a consumatorilor și protejarea acestora. Mențiunile sunt acceptate doar atunci când se bazează pe dovezi științifice și numai după verificarea corectitudinii și a relevantei dovezilor de către Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA).

Prin intermediul Ministerului Sănătății din România, magiunul de prune Topoloveni a trecut cu succes prin toate etapele de validare, figurând de acum încolo în lista produselor din România și din Uniunea Europeană care protejează sănătatea consumatorilor.

Prezența magiunului de prune Topoloveni în Registrul Național al Mențiunilor Nutriționale și de Sănătate îl deosebește de alte produse similare de pe piață și constituie o garanție a calității acestuia, subliniază comunicatul.

„Fiecare decizie pe care am luat-o la Sonimpex Topoloveni, mare sau mică, a plecat de la un principiu de la care nu ne-am abătut niciodată: să scoatem pe piață produse de calitate și sănătoase. Am văzut mereu în cumpărătorul nostru o parte integrantă a afacerii, care merită și trebuie să fie tratată cu respect. Nu vrem doar să vindem, vrem să dăm la schimb, cu fiecare borcan în parte, sănătate pentru clienții noștri. Ne bucurăm de această nouă certificare a calității pentru magiunul de prune Topoloveni și, la fel că până acum, susținem corecta informare a consumatorilor și alimentația sănătoasă”, a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Magiunul de prune Topoloveni, produs de Sonimpex Topoloveni, este primul produs din industria alimentară din România care a primit certificatul UE de „Indicație Geografică Protejată” (IGP).