Noul ORBIS 900 cu lățime de transport de 3 metri și protecție automată pentru transport

Heder pentru porumb independent de rând cu lățime de lucru de 9 metri

Pentru sezonul 2021, CLAAS și-a actualizat modelul de vârf din gama de implemente independente de rând ORBIS pentru JAGUAR. Printre aspectele care atrag atenția se numără lățimea de transport de doar 3 metri precum și noua protecție automată, rabatabilă pentru transport, cu iluminare integrată.

Rabatare rapidă, transport compact

La fel ca în cazul ORBIS 750, cadrul hederului ORBIS 900 este alcătuit din 5 secțiuni. Acest lucru permite o rabatare nemaiîntâlnit de rapidă, o construcție deosebit de compactă pentru transportul pe șosea, fără limitarea semnificativă a vizibilității în față și în laterale. Datorită noii lățimi de transport de doar 3 metri este permisă deplasarea pe șosea fără aprobare excepțională. Datorită vizibilității excelente, transportul poate fi efectuat în condiții de siguranță și la viteze de 40 km/h. În cazul rabatării/deplierii, protecția pentru transport complet integrată, prevăzută cu etichete de avertizare și iluminare pivotează automat în poziția pentru muncă pe teren sau în poziția pentru transport pe șosea. Întregul proces de rabatare durează doar 30 de secunde, iar operatorul nu trebuie să coboare din cabină. Acest lucru duce la reducerea semnificativă a timpilor de deplasare și de configurare și ușurează sarcinile operatorului în momentul deplasării de la un câmp la altul. La viteze cuprinse între 2 și 7 km/h este suficientă o simplă apăsare pentru a declanșa procesul automat de rabatare. Cu implementul în poziția de lucru, protecția pentru transport revine în siguranță în poziția de parcare.

Pentru a nu depăși capacitatea de încărcare de 11,5 tone a punții motoare, se poate livra un sistem de transport integrat. Acesta se extinde în momentul activării modului de deplasare pe șosea sau în momentul activării amortizării vibrațiilor. Prinderea hederului ORBIS 900 cu o lățime de 8,93 metri este de asemenea foarte simplă. Datorită detectării implementului frontal și cuplării automate a antrenării, nu se pierde din timpul de recoltare prețios.

Utilizare universală

Datorită unghiul de prindere ascuțit, reglabil în două trepte și construcției foarte plate, se poate tăia miriște cu o înălțime minimă de 85 mm. Din acest motiv și datorită utilizării discurilor de transport mici și mari cu reglare în trei trepte, hederul ORBIS 900 poate fi folosit atât pentru recoltarea porumbului, cât și pentru recoltarea plantelor însilozate întregi. În plus, hederul este potrivit și pentru recoltele de înălțime mică, cu randament redus. Discurile mari amplasate direct în fața alimentării garantează că și cantitățile mari de culturi sunt transportate în siguranță către alimentare. Padelele de transport și arcadele de pe discuri pentru minimizarea pierderilor de știuleți de porumb garantează întotdeauna că și știuleții căzuți ajung în alimentare. Benzile de ghidare din zonele supuse uzurii intense pot fi înlocuite cu ușurință, ca de obicei. Opțional, componentele de-a lungul fluxului de material recoltat pot fi proiectate standard sau puteți opta pentru varianta PREMIUM LINE rezistentă la uzură. Cea de-a doua variantă include benzi de ghidare din oțel, tamburi de alimentare cu strat suplimentar de protecție și cuțite deosebit de rezistente la uzură, cu renumitul profil seceră fiabil. Construcția modulară a tamburilor asigură repararea foarte ușoară.

Transportul materialului recoltat în formă de  V, cu consum redus de energie, este sprijinit pe ambele laturi ale post bătătorului de câte două conuri de alimentare. Tamburii de alimentare cu trei niveluri de adaptare a turației transferă materialul recoltat în siguranță, longitudinal, către alimentare. Pentru recoltarea plantelor culcate, se pot livra panouri laterale cu tub de descărcare și conuri de alimentare pentru plante culcate, cu acționare hidraulică, pentru discurile exterioare de transport, precum și un element central prelungit și extensii pentru elemente. Pentru recolte de porumb foarte înalte, se pot monta opțional supraînălțări pentru cadrul de ghidaj.

Datorită transmisiei principale cu două trepte, adaptarea turației la diferitele condiții de utilizare este foarte simplă. La acționarea variabilă a implementului frontal al combinei de recoltat furaje se folosește întotdeauna prima treaptă. Transmisia lucrează la turații reduse și astfel gradul de uzură este scăzut. De asemenea, toate antrenările sunt protejate cuprinzător împotriva suprasarcinilor.

Cea mai bună adaptare la conturul solului pe orice tip de teren

În ciuda lățimii mari de lucru, hederul ORBIS 900 se adaptează în mod optim la conturul suprafețelor. Acest lucru este asigurat de cadrul suspendat cu compensare laterală +/- 5° în combinație cu compensarea laterală AUTO CONTOUR. Pe lângă cele două benzi de senzori disponibile standard pentru zonele exterioare, opțional poate fi livrată și a treia bandă de senzori, amplasată central. Astfel, adaptarea la conturul solului mai ales pe terenurile cu denivelări este îmbunătățită semnificativ. Benzile lungi de senzori, prevăzute cu arcuri asigură ghidarea fiabilă a implementelor frontale pe orice tip de teren.

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 și unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a generat vânzări de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2019.