Nufarm – Tehnologia face diferenţa!

Compania Nufarm România a fost partener la cea de a doua ediţie a Zilei Porumbului Iaşi 2019. Directorul de marketing Adrian Voicu a vorbit despre platforma de testare de la Târgu Frumos, aprecind faptul că hibrizii s-au prezentat excelent, ţinând cont de condiţiile climatice din această zonă.

“Chiar dacă în acest an agricol condiţiile nu au fost extrem de favorabile, hibrizii s-au comportat bine. Vedem potențialul lor, însă, ca întotdeauna, tehnologia face diferența. Fermierii trebuie să fie atenți la partea de tehnologie şi la aplicarea tratamentelor în perioada optimă. Chiar dacă potențialul genetic este bun, tehnologia aleasă influenţează randamentul de producţie.

Trebuie să vă spun că Nufarm deţine o tehnologie completă de protecţia plantelor la cultura de porumb, respectiv erbicide, insecticide şi fungicide. Avem pachete comerciale foarte atractive și eficiente, unul dintre ele fiind pachetul Nagano Ace, care conține un produs (Nagano) cu două componente active, mesotrione și bromoxynil – acest produs acoperă un spectru foarte larg de buruieni dicotile, iar pentru combaterea buruienilor monocotile avem erbicidul nostru cu denumirea comercială Crew Ace, pe bază de nicosulfuron. Acest pachet asigură o erbicidare completă împotriva buruienilor. Celelalte pachete cu erbicide destinate culturii porumbului sunt Kideka Max si Kideka Top, fiecare optiune generând rezultate deosebite in lupta cu buruienile.

Totodată, compania Nufarm este pregătită și pentru combaterea dăunătorilor din cultura de porumb. Astfel, avem insecticidul pe bază de acetamiprid cu denumirea Gazelle și insecticidul Kaiso Sorbie. Pentru culturile bio avem o extindere de omologare pentru insecticidul biologic BactoSpeine, produs care controleză Ostrinia si Hyphantria în cultura de porumb. Pentru bolile culturii de porumb deţinem și un fungicid pe bază de azoxistrobină, Tazer, care combate cu succes Helminthosporioza. Ca o concluzie, Nufarm are în portofoliul comercial o gamă foarte largă de produse adaptate nevoilor tehnologice și economice din cultură şi din ferme”, a precizat Adrian Voicu.