Parlamentarii Uniunii Europene sunt convinşi că vacile sunt afectate de trecerea la ora de iarnă

Comisia Juridică a Parlamentului European a dezbătut  subiectul legat de influenţa trecerii la ora de iarnă asupra vacilor. Aceştia au susţinut că animalele nu dau suficient lapte, pentru că sunt afeectate de trecerea de la ora de vară, la cea de iarnă.

Europarlamentarii din Comisia Juridică au analizat modul în care trecerea de la ora iarnă la cea de vară şi invers influenţează viaţa bovinelor.

Tiemo Wölken – membru în Parlamentul European: „Eu vin dintr-un land din Germania unde consecinţele negative se simt şi în domeniul agricol. Să vă dau doar un mic exemplu: vacile de lapte, de exemplu, sunt puternic afectate de schimbarea orei”.

Şi Gilles Lebreton – membru în Parlamentul European militează de mai mult timp pentru renunţarea la schimbarea orei: „Ar fi o măsură favorabilă agriculturii, pentru că schimbarea orei tulbură şi mulgerea vacilor, tulbură şi ritmul interior al animalelor”.

Fermierii români, care trăiesc din creşterea vacilor văd lucrurile altfel şi spun că schimbarea orei n-are nicio legătură cu cât lapte dă vaca din grajd.

Sandu Chiver – fermier în județul Maramureș: „Nici vorbă. N-are treabă cu trecerea la ora de vară şi de iarnă. Cu animalul asta este altfel, treabuie e să îi dai mâncare. Dacă îi dai ce îi trebuie, vaca e frumoasă și îți și dă ce trebuie să dea. Dacă nu îi dai, nu are de unde”.