ProCredit Bank România semnează un acord de finanțare în valoare de 60 de milioane de Euro cu Fondul European de Investiții (FEI) dedicat sectorului agricol și rural

Acordul semnat este parte a unui prim mandat al Fondului pentru agricultură din România

 

  • ProCredit Bank va oferi fermierilor din România Fonduri Europene pentru Dezvoltarea Agriculturii (FEADR) pentru a susține dezvoltarea sectorului agricol și a afacerilor din sectoarele producției și serviciilor care își desfășoară activitatea în zona rurală.

 

  • Finanțările vizează cheltuielile fermelor mici, ale exploatațiilor agricole, întreprinderilor mici precum și cofinanțarea proiectelor selectate pentru granturi în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

 

Fondurile oferite prin parteneriatul cu FEI sunt rambursabile și vor finanța investițiile sau capitalul de lucru al companiilor din domeniul rural. Astfel, vor fi sprijinite companiile agricole și producătorii de fructe în procesarea și promovarea produselor lor, precum și în crearea și dezvoltarea unor activități non-agricole. Împrumuturile sunt adresate fermierilor și antreprenorilor din zone rurale persoane juridice, care vor beneficia de dobânzi și comisioane cu 50% mai mici.

„Fondurile disponibile inițial pentru împrumuturi prin parteneriatul cu FEI sunt de 16 milioane de euro și pot fi suplimentate până la 60 de milioane de euro în următorii cinci ani, în funcție de evoluția acestor produse de finanțare”, declară Mariana Dimitrova Petkova, director general adjunct ProCredit România.

„Susținem IMM-urile cu perspective sănătoase de dezvoltare și credem că reușita antreprenorilor din domeniul agricol are un impact direct asupra dezvoltării economiei României. Oferim companiilor eligibile din acest sector o gamă modernă, ușor de accesat de servicii financiare, de la credite de investiții și finanțări pentru capital de lucru la servicii bancare precum internet banking modern sau produse de economisire”, adaugă Mariana Dimitrova Petkova.

Mandatul EIF este parte a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și este finanțat prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

În luna iunie 2018, creditele agricole reprezentau 24% din portofoliul total al ProCredit Bank. ProCredit Bank, activă în România de 16 ani este singura bancă 100% germană din piața locală, având semnate o serie de parteneriate în domeniul agricol cu instituții locale și europene pentru garantarea creditelor pentru companiile din domeniul agricol. Pe lângă parteneriatul cu Fondul European de Investiții pentru oferirea unor condiții preferențiale la credite producătorilor agricoli, banca mai are parteneriate cu A.P.I.A. și cu Fondul Național de Garantare al Creditului Rural.

 

Despre ProCredit Bank

ProCredit Bank, singura bancă din România cu acționariat 100% german, este parte a grupului de bănci ProCredit și își desfășoară activitatea în plan național din anul 2002. ProCredit Bank este o bancă comercială, orientată spre dezvoltare, care oferă servicii bancare excelente atât întreprinderilor mici și mijlocii, cât și persoanelor fizice. În desfășurarea operațiunilor, banca aderă la o serie de principii de bază: transparență în comunicarea cu clienții, abordare prudențială a creditării de consum, implicare activă în minimizarea amprentei de carbon a instituției și furnizarea de servicii bazate atât pe înțelegerea situației fiecărui client, cât și pe o analiză financiară solidă.

În derularea activității cu clienții persoane juridice, obiectivul băncii constă în oferirea de servicii bancare și finanțare întreprinderilor mici și mijlocii, având convingerea că aceste afaceri au o contribuție vitală la dezvoltarea economică a țărilor în care operează. Oferind facilități de economisire și servicii bancare simple și accesibile, ProCredit Bank își propune să promoveze o cultură a economisirii și a responsabilității financiare.